Nicolae Ciucă a participat la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO

Joi, 18 Februarie 2021, 19:37
205
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a participat miercuri şi joi la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO, organizată în sistem videoconferinţă.

În cadrul discuţiilor din prima zi a reuniunii - prezidate, de la Cartierul General al NATO de la Bruxelles, de secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg - au fost abordate tematicile referitoare la agenda „NATO 2030”, precum şi în relaţie cu implementarea posturii colective de descurajare şi apărare, partajarea echitabilă a responsabilităţilor (burden-sharing) şi agenda transatlantică de securitate, informează MApN.

Reuniunea virtuală a oferit ocazia primei participări, în format aliat, a noului secretar american al apărării, Lloyd J. Austin.

Ministrul Nicolae Ciucă a exprimat sprijinul României pentru continuarea procesului "NATO 2030" şi a evidenţiat angajamentul ţării noastre privind asigurarea cheltuielilor pentru apărare, în linie cu deciziile şi cerinţele specifice la nivel aliat. De asemenea, ministrul Apărării a reiterat susţinerea României pentru aprofundarea procesului de adaptare şi consolidare a posturii Alianţei de descurajare şi apărare, în linie cu cerinţele mediului de securitate pe termen mediu şi lung.Pagina a fost generata in 0.2682 secunde