"Niciun aliat nu ne va putea garanta securitatea"

88

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, cu ocazia învestirii noului șef al Statului Major General al Armatei, că niciun aliat sau partener nu ne va putea garanta vreodată securitatea dacă noi singuri nu vom face asta, și că este nevoie să fim un generator de securitate regională. 
Președintele a arătat că "România și-a câștigat, cu o contribuție importantă a militarilor noștri, respectul aliaților și garanția sprijinului acestora la nevoie".
"Însă niciun aliat sau partener nu ne va putea garanta vreodată securitatea dacă noi singuri nu vom face asta pentru noi. Trebuie să fim un generator de securitate regională, nu doar un beneficiar al sistemului de alianțe din care facem parte", a adăugat șeful statului, citat de Mediafax.
Klaus Iohannis a ținut să mai afirme că, "în domeniile politicii externe și de securitate, strâns conectate, este adeptul principiului consecvenței".
"Apartenența țării noastre la NATO și UE este definitorie, iar continuitatea și predictibilitatea în relația României cu aceste organisme, dar și cu partenerii noștri strategici, sunt esențiale. Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii are o însemnătate deosebită pentru țara noastră din punct de vedere militar și sper ca el să poate fi dus mai departe, cu o îmbunătățire semnificativă a relației pe latura economică, nu doar de dragul beneficiilor și bunăstării economice pe care le va aduce, ci și pentru că, la rândul ei, bunăstarea economică generează securitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.491 secunde