Negocieri pentru noul guvern/ Premierul desemnat se întâlnește cu liderii coaliției

427
1
Negocieri pentru noul guvern/ Premierul desemnat se întâlnește cu liderii coaliției - mru467067500-1328599656.jpg
Coaliția se reunește în această dimineață la Guvern, la solicitarea lui Mihai Răzvan Ungureanu. Premierul desemnat de șeful statului va consulta liderii PDL, UDMR, UNPR și pe cei ai minorităților cu privire la formarea noului Cabinet. În plus, trebuie stabilit programul de guvernare, care va fi prezentat Parlamentului, informează Realitatea.net.

Liderii coaliției au început astăzi consultările pentru formarea viitorului guvern, astfel încât audierile în Parlament ale noilor miniștri să fie încheiate cel târziu miercuri, potrivit Mediafax. Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a ajuns dimineață la Palatul Victoria, unde va avea consultări cu liderii coaliței pentru formarea noului Guvern.

Cătălin Predoiu, Daniel Funeriu, Laszlo Borbely, Kelemen Hunor, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Leonard Orban, Cristian Diaconescu și Gabriel Oprea sunt printre miniștrii care rămân și în viitorul guvern, în discuție fiind mandatele de la Interne, Agricultură, Economie, Finanțe, Comunicații, notează Mediafax, citând surse politice.

Potrivit Constituției, mandatul premierului interimar nu poate depăși 45 de zile, iar candidatul pentru funcția de prim-ministru, desemnat de președinte după consultări cu partidele, va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului.

Pe de altă parte, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului.



Comentează știrea

rex
7 februarie 2012
prostitutie politica

Aparentele insala:multi romani au fost pacaliti de retorica lui m.r.ungureanu si acum el se "prostituiaza" pentru a salva o "dihanie".

Articole pe aceeași temă

Luni, 06 Februarie 2012
Stire din Politică-Administrație : EMIL BOC, ultima zi ca premier?
Pagina a fost generata in 0.3473 secunde