Primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici:

"Ne dăm tot interesul de a sprijini copiii pentru a nu abandona cursurile școlare"

315
1

Articole de la același autor

Primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, acordă o atenție deosebită copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate și care au rămas doar în grija bunicilor.

Pentru a veni în sprijinul acestora și pentru ca elevii să nu abandoneze cursurile școlare, primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, s-a gândit la un proiect pe care îl pune în aplicare cu ajutorul celor de la Direcția Județeană pentru Protecția Copilului Constanța, banii provenind din fonduri europene. Este vorba despre construirea și amenajarea unui Centru de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa. Lucrările au început deja, iar potrivit proiectului, finalizarea acestuia ar urma să aibă loc în luna octombrie a acestui an.

"Sunt părinți care au plecat peste hotare lăsându-i pe cei mici în grija rudelor, unele dintre ele mult prea în vârstă ca să mai aibă puterea de a se ocupa așa cum trebuie de cei mici. Prin acest proiect, încercăm să ajutăm familiile care îi au în creștere. Vrem să sprijinim copiii pentru a nu abandona cursurile școlare. De serviciile centrului ar urma să beneficieze aproximativ 40 de copii. Ei vor fi consiliați psihologic, iar un bucătar le va face zilnic un meniu proaspăt. Tot aici, școlarii își vor putea face temele sub supravegherea dascălilor. În acest fel, sperăm să scadă riscul ca elevii care nu au părinții aproape să ajungă în centrele de plasament sau chiar să abandoneze cursurile școlare. Cei care vor beneficia de aceste servicii nu vor fi numai din comuna noastră, pot fi și din alte localități aferente județului", a declarat primarul Gabriela Iacobici.

Șeful administrației publice din Grădina a mai spus că obiectivul general al proiectului este integrarea în societate a copiilor defavorizați sau abandonați și asigurarea condițiilor necesare pentru educarea acestora. "Sediul centrului se va realiza în fosta Casă a Agronomului din localitate. Deoarece clădirea este foarte veche, ea va fi reabilitată, modernizată și extinsă", a mai adăugat primarul Gabriela Iacobici.

Astfel, vor fi consolidați toți pereții interiori și exteriori, dar și fundațiile de piatră. Pentru o mai bună desfășurare a activităților, construcția actuală va fi recompartimentată și extinsă. Ea va avea parter și un etaj. Potrivit proiectului, la parter se va amenaja o cantină cu o suprafață de aproximativ 36 mp, o bucătărie de 17 mp și un spațiu de depozitare cu acces din exterior. Totodată, vor fi amenajate două grupuri sanitare și un hol de acces la grupurile sanitare. De asemenea, în extinderea propusă va fi cuprinsă și camera centralei termice, precum și un depozit de combustibili necesari funcționării centralei. La etaj, se va realiza, pe o suprafață de 237 mp, un spațiu destinat activităților educaționale, de recreere și odihnă a copiilor. În fața clădirii, se va amenaja un parc, iar în spatele construcției, cei mici se vor putea bucura de un loc de joacă spațios și dotat cu mobilier specific. Toți copiii care își vor petrece timpul aici vor avea un program bine stabilit. Astfel, după ce vor veni de la școală, vor primi o masă caldă, după care se vor odihni, iar apoi își vor face temele fiind supravegheați de cadre specializate.

Valoarea totală a proiectului este de 2.400.038 lei, din care 1.506.1225 lei reprezintă contribuția Uniunii Europene, 230.348 lei este contribuția Guvernului, iar suma de 35.438 lei reprezintă cofinanțarea dată de unitatea administrativ teritorială Grădina.

Comentează știrea

Ioana
26 aprilie 2015
Alocatiile

sa fie suspendate la un numar stabilt de absente, ar fi solutia.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2567 secunde