Nădrag și Chiriță au scos armele: cine va câștiga Hârșova?

3127
20

Articole de la același autor

Cu cât trece timpul mai repede, cu atât lupta electorală pentru primăriile din județ se întețește, iar candidații, fie ei mânați de voința partidului, sau de cea proprie, au scos armele pentru a-și asigura victoria. Una dintre cele mai intense bătălii se va desfășura la Hârșova, unde principalii pretendenți la scaunul de primar au lăsat socotelile neîncheiate încă de la alegerile anterioare. Numele vehiculate sunt, în mare parte, aceleași ca și în 2008, așa cum și partidele asociate cu ele au rămas neschim-bate, contrar speculațiilor. Actualul primar al Hârșovei, Tudor Nădrag, spune că va candida la alegerile de anul acesta și o va face din partea PDL, deși mulți au conside-rat că va trece în aripa PSD, pentru a fi candidatul Uniunii Social Liberale. De altfel, Nădrag nici nu ar fi avut cum să candideze din partea USL, în condițiile în care fiecare dintre cele trei partide aflate în Uniune, par să-și fi desemnat deja un candidat. Liberalii îl au pe Ionel Chiriță, PC-ul pe Viorel Ionescu, iar PSD pe actualul viceprimar al localității George Brătianu. În plus, Stelian Toma ar urma să candideze și el ca independent, iar Ionel Gae din partea UNPR.

Nădrag e cu ochii pe Chiriță

Se pare că pentru actualul primar, singura amenințare o reprezintă liberalul Chiriță, despre care spune că "poate aduna destui care să pună botul la vrăjeală". Nădrag și-a pregătit și un slogan pentru campanie, care exprimă, în versuri, atitudinea pe care o va avea față de competitorii săi: "Mulți ar vrea să mă doboare/ Aripa să-mi frângă în zbor/ Dar eu cad și mă ridic, c-o palmă deasupra lor".

"Sigur că voi candida și voi candida din partea PDL. Acesta va fi unul dintre motourile mele din campanie și mesajul pentru competitorii mei. Acum patru ani l-am învins cu forțe proprii pe cel mai al dracu’ primar liberal, care avea o susținere enormă. Am convingerea că și anul acesta voi obține acest succes. Va fi o luptă grea pentru că sunt convins că există destui care să pună botul la vrăjeala lui Chiriță. De patru ani este într-o campanie continuă. Îi oprește pe oameni pe stradă, le promite vrute și nevrute și le dă tichete, cupoane. Totuși, am încredere că oamenii vor avea și alte criterii prin care își vor alege primarul. Eu îmi doresc să rămân la primărie pentru a continua proiectele pe care le-am început deja, nu din motivele pentru care își dorește el să fie primar. Este bolnav de putere. Le-a spus angajaților din primărie că Hârșova este un oraș prea mic pentru el. Sper că oamenii vor înțelege și îi vor face loc să plece într-un oraș mai mare așa cum își dorește. Și-așa a lăsat primăria cu datorii și credite pe care încă le plătim", a explicat Nădrag.

Chiriță se vrea unic candidat USL, PSD și PC refuză

Nici Chiriță nu se lasă mai prejos și afirmă că USL ar trebui să aibă un singur candidat la Hârșova, unul care să fie cerut de populația localității. Liberalul a explicat faptul că, deși a încercat să poarte discuții cu reprezentanții PSD și PC de la nivel local, nu a găsit susținerea pe care și-ar fi dorit-o.

"Cred că USL trebuie să desemneze cel mai acceptat sau cel mai susținut primar. Acesta este și mentalitatea pe care o avem în cadrul PNL. Am avut discuții cu cei din PSD la nivel local. Din nefericire aceștia nu vor să meargă cu programul stabilit în cadrul USL, acela de a se delimita în totalitate de PDL. De fapt, majoritatea mem-brilor PSD din Consiliul Local colaborează cu PDL-ul, și după cum reiese din sondajele noastre, i-au ajutat pe aceștia să crească cu 4 procente față de anul trecut. Cel mai grav este că au colaborat cu PDL în detrimentul USL. Am încercat și săptămâna trecută să discutăm cu cei de la PSD, dar nu au vrut să vină, iar cei de la PC ne-au transmis că dacă vrem să discutăm, să venim noi", a explicat Chiriță.

Referitor la competiția care va avea loc între el și actualul primar al orașului Hârșova, Chiriță nu s-a ferit să arunce și el cu acuze.

"Nădrag este un dezinformator. Nu poate să spună despre mine că am lăsat primăria cu datorii. Primul lucru pe care îl voi face după ce voi câștiga alegerile este un audit al anului 2008 prin care voi demonstra că i-am lăsat primăria cu 30 de miliarde bani în conturi. El, în schimb, la ultima execuție bugetară, a dovedit că a adus primăria pe un deficit de 22 de miliarde pentru anul 2011", spune liberalul.

Ionel Gae vrea să dezvolte Hârșova pe plan turistic

Candidatul UNPR, Ionel Gae, spune că nu se sperie de lupta electorală care se anunță, menționând că numărul mare de candidați nu poate fi decât un lucru benefic pentru hârșoveni, care vor avea de unde să-și aleagă cel mai bun primar.

"Din punctul meu de vedere, cu cât se înscriu mai multe persoane în această cursă electorală, cu atât mai bine. Sper ca cel mai bun candidat cu cele mai frumoase proiecte pentru oraș să câștige. În mare, platforma mea electorală se bazează pe proiecte care vor dezvolta latura turistică a orașului Hârșova și vor exploata obiectivele pe care orașul deja le are precum Cetatea Carsium, Muzeul Orașului și facilitățile create de natură, referindu-mă aici la apropierea de Dunăre. Toate aceste inițiative sunt menite să creeze locuri de muncă și să regleze gradul de sărăcie al populației!", a explicat Gae.

Cu privire la o strategie electorală, Gae a explicat: "Nu am făcut sondaje, îi las pe colegii mei să facă asta pentru că probabil nu știu cum stau. Din punctul meu de vedere, cel mai serios contracandidat este actualul primar, Tudor Nădrag, însă nu sunt de neglijat nici candidaturile celorlalți. Cred că va fi o luptă interesantă".

Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
un harsovean
9 martie 2012
...sa mai fie si altii!

...lupta est e lupta! ...dar stiti ca soldatii de mai schimba! Harsova va pierde mult daca in mandatul viitor va fi tot unul din fostii primari. Cu Chirita va pierde cel mai mult, pentru ca este un om lipsit de scrupule, te foloseste si cand nu mai are nevoie de tine te pune la...cos, in plus numai el are dreptate, trebuie sa se faca cum zice el. In ordine urmeaza Nadrag. Este manipulat de altii. Si are un mare defect: da drepatte la toata lumea si face cum se decide la ,,butic,,! Cred ca trebuie incercata alta varianta. Cea mai buna mi se pare Ionescu. Spirit tanar, legat prin nastere de localitate. ...Nu trebuie judecat dupa faptul ca este ginerele fostului viceprimar Stancu! Asta conteaza cel mai putin....Nici Gae nu ar fi asa de rau! Oricum este preferat primilor doi. Dar, din nefericire pentru Harsova, nu decid eu! ...si nici harsovenii in sensul de oamenii interesati in gospodarirea si dezvoltarea localitatii. Vor decide cei care asteapta de la viitorul primar ...locuri de munca, ajutoare sociale, bani,-da, pur si simplu cine va da din buzunar mai mult, garantia ca vor fi protejati in afacerile ilegale cu peste si fructe...Mai precis, cei care vor decide vor fi tiganii! ....si din nefericire, acestia formeaza majoritatea electoratului aici...trist, dar adevarat....

Ionel
9 martie 2012
Harsova

Cine este acest Ionescu? E cumva cel care si-a inceput constructia casei prin 2006 si intr-un ritm foarte rapid (aprovizionarea cu materiale de constructie se realiza dupa ora 2 noaptea prin grija lui tata socru) iar dupa 2008 cand socrul si-a pierdut functia, aceasta a stagnat ramanand aproape la acelasi stadiu ca in 2008. Halal om, e foarte competent, dupa cum se vede.

George
10 martie 2012
oameni tineri

Viorel Ionescu mi se pare cel mai potrivit...se vede ca e un baiat inteligent iar noi avem nevoie de asa ceva.fiecare din ei sunt sigur ca au puncte minus...gae-fost politist,chirita-asta chiar nu mai are nevoie de descriere,a stat 8 ani si atat,nu a adus nimic,Nadrag-il vad deseori la Beica si cam atat caci de cand e primar nu cred ca l-am vazut de 3 ori in fata primariei,cei drept Beica e langa primarie:),Brateanu-nu prea stiu prea multe de el dar este actual vice si nu vad nimic ok in oras.Despre Ionescu si Toma nu stiu prea multe dar imi par oameni inteligenti.Poate prea multa stridenta din partea d-lui Toma.Nu am favoriti politici,nu sunt in niciun partid...nu vreau decat sa vina cineva care va face ceva pt oraselul ala care ne-a facut mari pe multi.E oricum vai de mama lui,daca mai vine si un primar care sa fure ce nu are orasu atunci chiar nu mai e niciun viitor si nu va ramane decat o groapa acolo

Andrei
11 martie 2012
oameni orbi

Mai oameni buni , ori pe cine a-ti alege orasul tot Harsova o sa se numeasca indiferent de ce primari sunt la conducere , deci degeaba ne agitam si dam vina pe primari . Avem asetptari de la primari, cand noi spunem pe fata ca daca am fi lafel am face ,am fura . Oricum , intotdeauna este bine sa incercam pe cineva nou nu pe cineva care a fost . Gae mi se pare potrivit doar pt simplu fapt ca este o persoana accesibila .Si cu siguranta Gae nu o sa-si construiasca o vila cu 2 , 3 etaje , nu este un om ahtiat dupa bani . Este om ca si noi toti asa ca degeaba il judeca lumea . In comparatie cu Nadrag care umbla numai cu smecherii pe fatza si Bratianu care fura oameni buni pe fatza si Chiritza tot pe fatza cu pavelele lui urate si cu Ionescu care are casa aia trantita sa sfideze si obtzinuta prin fel si fel de metode . Nu v-ati saturat sa inchideti ochii cand astia fac manevre sub ochii nostri si noi prosti tot pe CHirita il iubim ca am auzit noi ca el a facut , a pus pavele .:))

Lucian Minea
11 martie 2012
padon monsieur. p'onorea mea ...

As indrazni sa-ti divulg si numele de familie, pe care, din lasitate, nu l-ai scris, dar nu o sa o fac. Am sa spun in schimb ca faci parte din echipa PNL, si, asa cum ne-ati obisnuit, nu va promovati pe voi niciodata, ci doar denigrati pe altii. Mai trebuie spus ceva ? Hmmmm..... nu cred .

Răspuns la: Harsova
Adăugat de : Ionel, 9 martie 2012
Cine este acest Ionescu? E cumva cel care si-a inceput constructia casei prin 2006 si intr-un ritm foarte rapid (aprovizionarea cu materiale de...
Lucian Minea
11 martie 2012
Ce e de facut ...

In oras nu trebuie ales cineva care promite frumos, asta am tot facut deja. Nu e nici un secret faptul ca la primul sau mandat, Chirita a reprezentat si ooptiunea mea la vot, la al doilea nu, iar Nadrag a fost si el votat de mine, pentru ca vroiam altceva. Promisiunile arata bine, orasul are cu ce si mai ales, cum sa produca bani, pentru oras, doar ca atunci cind vi se promit anumite lucruri, incercati sa va ginditi singuri, cu ce bani se vor face aceste proiecte ? De la buget stim deja ce ni se da de 5 ani, reduceri, deci pe baza bugetului vom ramine la fel, indiferent de cit de frumos suna. Ginditi-va bine si ginditi-va la ce TIP de om ar trebui sa punem la primarie, nu la ce promite acel om. Ahhh, da. Nu uitati ca primarul fara consilieri este egal zero, cel putin legal, consilierii aproba proiectele nu primarul, asa ca mai ginditi-va putin si la cine sint consilierii nostrii acum. Sint nu mai putin de 9 profesori, de la care te-ai astepta la rezultate extraordinare, dar ....... nici macar nu se zaresc. Atit ... sucesuri ! :)

scarbit de trambitasi
11 martie 2012
patetic

da-mi voie, stimate Ionele, sa imi fac o parere despre cei care nu au mai fost pana acum, cunoscandu-i direct pe ei si nu prin prisma unor barfe, barfe si iar barfe. Suntem satui de mahala, schimbati-va oameni buni, evoluati... si nu mai faceti jocul unor netrebnici care vor sa -si mascheze incompetenta si va servesc gogosi pentru curiosi. Si-acum patru ani am auzit aceeasi placa si nu s-a demonstrat nimic. Te-as fi crezut daca mi-ai fi venit cu argumente concrete. Pana atunci, da-mi voie sa te suspectez ca esti simpatizantul unuia dintre ceilalti candidati, pe care nu ii critici. As fi tare curios si te-as ruga sa dai mai multe detalii si pentru nestiutori.

prietenu'
11 martie 2012
lupu moralist

ai dreptate, toti sunt hoti, dar Gae e tatal lor! Ce-ai patit prietene, ti-e rau? ni-l prezinti pe Gae? sa ni-l prezinte prietenii lui interlopii, si toti hotii pe care ii acoperea cand era comandant! Si cu chefurile pe care le trage pana dimineata, de nu mai stie de el, cum e? parca acum e pensionar, pa caz de boala ca toti camarazii de generatie, care decat sa fie dati afara mai bine s-au pensionat! sa fim seriosi! nu toti suntem prosti si orbi!

Răspuns la: oameni orbi
Adăugat de : Andrei, 11 martie 2012
Mai oameni buni , ori pe cine a-ti alege orasul tot Harsova o sa se numeasca indiferent de ce primari sunt la conducere , deci degeaba ne agitam si...
Andrei
11 martie 2012
si tu esti hot

bine atunci ce variante mai avem , sincer acum , fii sincer te rog , esti om pe cine vezi tu asa potrivit , dar ala sa fie om nu sa se dea om >

Răspuns la: lupu moralist
Adăugat de : prietenu', 11 martie 2012
ai dreptate, toti sunt hoti, dar Gae e tatal lor! Ce-ai patit prietene, ti-e rau? ni-l prezinti pe Gae? sa ni-l prezinte prietenii lui interlopii, si...
el
12 martie 2012

Imi pare rau pentru voi dar cel mai bun este Chirita.

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6305 secunde