Modificările la OUG 7 au fost publicate în Monitorul Oficial

158
Modificările la OUG 7 au fost publicate în Monitorul Oficial - toader-1552001868.jpg
Documentul de modificare a Ordonanței pe legile justiției a fost publicat, joi seară, în Monitorul Oficial. Ministrul Tudorel Toader a anunțat la începutul săptămânii, după ședința de Guvern în care a fost adoptată modificarea OUG 7, că actul normativ conține cinci modificări.
Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justiției a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial. Este vorba despre modificările la OUG 7, pe legile justiției, care a generat proteste în Capitală și în țară.


Tudorel Toader a anunțat, marți, după ședința de Guvern în care a fost adoptată modificarea OUG 7, că proiectul conține cinci modificări, între care se numără și cele privind delegările în funcțiile de conducere ale parchetelor și posibilitatea ca un judecător să candideze la șefia parchetelor.


Potrivit lui Toader modificările din OUG vizează următoarele:


- vor fi aborgate prevederile care vizau posibilitatea ca și judecătorii să candideze la funcții de conducere în parchete; totodată, avizul consultativ în privința acestora va fi dat de Secția pentru procurori.


- se abrogă alineatul care interzicea delegările în funcțiile de conducere din parchete pentru posturile pentru care numirea era făcută de către președinte.


- se renunță la motivul pentru care este pierdută calitatea de magistrat, și anume buna reputație.


- a patra modificare vizează salarizarea celor din segmentul IT din sietemul judiciar (vor avea același grad de salarizare)


- a cincea modificare vizează remedierea diferențierii "nejustificate" între specialiștii cu același profil profesional de la DNA și DIICOT față de cei de la Secția specială.


Plenul CSM a avizat negativ proiectul de modificare a OUG 7.


Sursa: hotnews.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8808 secunde