Ministrul Transporturilor explică de ce nu e fezabilă magistrala de metrou până la Aeroportul Otopeni

330
Ministrul Transporturilor explică de ce nu e fezabilă magistrala de metrou până la Aeroportul Otopeni - ministrultransporturilor-1613923066.jpg

Articole de la același autor

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a explicat de ce reevaluează Magistrala 6 până la Aeroportul Otopeni: metroul ar face până la Gara de Nord 35 de minute, ar avea 14 opriri și nu ar face legătura cu viitorul terminal, în timp ce durata călătoriei cu trenul este de doar 20 de minute.

„M6 se face. Se va face cel puțin până la Sectorul 1, faza 1 până la Băneasa. Despre sectorul care vine de la Băneasa până la aeroport suntem într-un proces de reevaluare la nivelul ministerului, pentru că trebuie să vedem exact fezabilitatea proiectului, dacă forma este cea mai bună, pentru că vom avea un terminal care va prelua, conform studiului de fezabilitate din 2008, întreg traficul aeroportului, va fi undeva la trei kilometri în partea cealaltă a pistelor, iar metroul, așa cum e proiectat, nu se leagă acel terminal”, a spus Cătălin Drulă.

El precizează că o călătorie cu trenul de la Aeroportul Otopeni până la Gara de Nord durează 24 de minute, iar în sens invers e mai rapid, face 20 de minute. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.506 secunde