Ministrul Teodorovici: Se va adopta o OUG referitoare la achizițiile publice

167
Ministrul Teodorovici: Se va adopta o OUG referitoare la achizițiile publice - eugenteodorovici1572-1522255818.jpg
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, ieri, că, până la sfârșitul lunii aprilie, va fi adoptată o Ordonanță de Urgență referitoare la achizițiile publice, urmând să existe o structură centralizată care să se ocupe de acestea.


"Este o idee foarte bună și, în acest sens, până la finalul lunii aprilie, se va adopta o Ordonanță de Urgență referitoare la partea de achiziții publice. Va fi o abordare normală, nouă, în liniile directivelor europene în acest sens, nu vom adăuga nimic în plus față de ceea ce se cere la nivel european la nivel imperativ. Din toate zonele de achiziții publice din Europa se iau bunele practici. Actul în sine va schimba radical această zonă a achizițiilor publice. O să plec săptămâna viitoare la Bruxelles, o să am o discuție cu doamna comisar Bienkowska, pentru a discuta modul în care schimbările vor avea loc. Dar, până la final de aprilie, se va întâmpla acest lucru", a spus Teodorovici, la Palatul Parlamentului.


Ordonanța de Urgență va stabili un nou mecanism la nivelul Ministerului Finanțelor, a precizat el, citat de Agerpres.


"Sunt câteva zone-pilot, o să existe niște studii făcute foarte clar. Exemple - autoturisme, medicamente și altele. Se vor centraliza propunerile, nevoile, dar achiziția se va face într-un singur loc, pentru că am luat exemplul unui stat membru care a redus cu 28% cheltuieile făcând o astfel de achiziție centralizată. Deci va fi un model deja patentat. Răspunderea este la această structură care face achizițiile publice, pentru că cei care beneficiază de acele produse ei doar trimit ofertele, nevoile se centralizează și, după aceea, se face o singură achiziție publică", a explicat ministrul Finanțelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3355 secunde