Ministrul Stelian Ion: "Simt o presiune asupra mea dar voi face ceea ce simt că este corect pentru justiţie"

5247
Ministrul Stelian Ion:

Articole de la același autor



Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, marţi, că simte o presiune împotriva sa, dar va face exact ce îi dictează conştiinţa şi ceea ce crede că este corect pentru Justiţie. Totodată, el a explicat că nu şi-a dorit să deţină funcţia de ministru, motiv pentru care nici nu este dispus să facă vreun compromis numai şi numai pentru a păstra această titulatură.



Întrebat la RFI România dacă simte că există o ofensivă împotriva sa, în contextul desfiinţării Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, Stelian Ion a răspuns: "Aş putea spune că simt presiunea asta, dar (...) avantajul meu este acela că nu mi-am dorit în mod special să am această funcţie, să deţin această funcţie, nu voi face compromisuri de natură să regret la un moment dat doar pentru a păstra funcţia. Deci, sunt foarte relaxat din punctul ăsta de vedere. Oricâte discuţii vor fi pe tema asta, voi face exact ce îmi dictează conştiinţa şi ceea ce cred că este corect pentru justiţie. De aceea am intrat şi în politică, de aceea am mers şi pe 10 august alături de diaspora în piaţă, de aceea am ieşit şi la Ordonanţa 13. Am ieşit pentru nişte principii şi sunt foarte ferm în poziţia pe care o am, alături de colegii mei din USR-PLUS".


Reamintim că, săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit că unele reforme nu au fost realizate de coaliţia de guvernare, arătând că aceasta funcţionează, dar nu perfect.

"Haideţi să ne amintim cum a apărut această coaliţie şi cum s-au poziţionat unii faţă de alţii cei care sunt acum împreună. Am avut, nu demult, la sfârşitul anului trecut, campanie electorală, şi aproape s-au duelat în public. Vă daţi seama că o astfel de coaliţie are nevoie de timp până se rodează, până când mecanismele funcţionează foarte bine. Şi având în vedere de unde am pornit, pot să spun, da, coaliţia funcţionează, dar nu funcţionează perfect. Mai sunt multe lucruri care nu funcţionează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţată, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, dar ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită, legile justiţiei - nici nu există un proiect acceptat în coaliţie şi sunt eu nemulţumit de aceste lucruri şi sunt şi alte şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută. Mai este mult de lucru, dar această formulă eu sunt convins că poate să funcţioneze", a spus Iohannis. 


Ulterior, la scurt timp după declaraţia preşedintelui, au apărut şi yvonurile potrivit cărora ministrul Stelian Ion ar urma să fie remaniat. Cu toate acestea, colegii de la USR-PLUS au negat acest lucru şi au precizat că ministrul Justiţiei are tot sprijinul pentru a proceda exact cum consideră că este cel mai bine pentru Justiţie. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0412 secunde