Ministrul Stelian Ion, despre clasarea dosarului 10 august: ”Nu se termină aici. Ancheta continuă”

Vineri, 05 Martie 2021, 11:21
1190
Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat că decizia de clasare a dosarului 10 august nu înseamnă finalizarea anchetei cu privire la evenimentele din Piața Victoriei. ”Nu se termină aici”, a spus ministrul.


Cele mai importante declarații ale ministrului Stelian Ion:


- Oamenii așteaptă răspunsuri și ele trebuie să vină de la cei care trebuie să ofere răspunsurile.


- Eu voi încerca să aduc niște lămuriri despre acest dosar, dar nu vă așteptați să fac lumină. Este un dosar în curs de soluționare. Este foarte important să așteptăm motivarea instanței.


- După cum știți, eu am fost în Piața Victoriei, alături de prieteni, de rude.


- Solicitarea mea pentru toată lumea este să avem răbdare, să vedem acea motivare, de aici vor decurge multe răspunsuri.


- Cert este că dosarul 10 august nu se termină aici, nu s-a pus punct. Continuă ancheta.


- Din acea cauză de la DIICOT s-a disjuns o parte către parchetele militare și acea parte privind interacțiunile jandarmilor cu manifestanții își continuă cursul.


- Ordonanța de clasare face obiectul unor dosare aflate pe rolul instanței, știu cel puțin un dosar. Teoretic, este posibil orice.


- Potrivit legii, ministrul Justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să se poată așa ceva.


- Răspunsurile trebuie să vină exclusiv din partea sistemului judiciar.


Președintele Klaus Iohannis a cerut ministrului Justiției să explice public de urgență situația


Ieșirea ministrului USR vine după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut joi să explice public “de urgenţă” cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat.


Anterior, Stelian Ion a declarat că nu va comenta în niciun fel decizia justiției cu privire la clasarea dosarului 10 august.


“Solicit ministrului Justiţiei să explice public de urgenţă cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să ştie cine sunt cei vinovaţi de actele de violenţă împotriva manifestanţilor paşnici. Lucrurile nu se pot încheia aici şi, de aceea, am cerut ministrului Justiţiei şi ministrului de Interne să găsească soluţiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, a scris Iohannis, pe Facebook.


Pagina a fost generata in 0.3478 secunde