Ministrul Rafila: „Nu ne punem problema unui val șase în acest moment”

316
Ministrul Rafila: „Nu ne punem problema unui val șase în acest moment” - rafila-1645468566.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, luni, că România a trecut cu bine peste valul cinci al pandemiei și că în acest moment nu ne punem problema unui val șase. Ministrul a mai spus că vor fi luate treptat măsuri de relaxare, prima măsură fiind renunțarea la mască în exterior. „Îmi doresc să avem sărbătorile de Paște fără restricții în România”, a mai spus ministrul.

„Cred că în următoarele trei săptămâni putem să discutăm despre revenirea la valori scăzute ale numărului de infectări. În ceea ce privește cazurile de la ATI o primă țintă ar trebui să fie scăderea sub 50% a gradului de ocupare, adică sub 900 de cazuri la ATI. În următoarele trei săptămâni există probabilitatea să ajungem la un număr de cazuri noi doar cu trei cifre în raportarea zilnică”, spune Rafila.

Ministrul Sănătății a declarat că tulpina omicron devine cvasidominantă în România, peste 95% din secvențieri arătând că îmbolnăvirile sunt cu această tulpină, însă România a trecut cu bine peste acest val pandemic.

„Cred că a fost o bună abordare cea de dezvoltare medicală prespitalicesc și de dublare a testelor. Am trecut cu bine de acest val, a fost o abordare corectă din punct de vedere al sănătății publice care a ținut deschise școlile, activitatea publică. Nu ne punem problema unui val șase în acest moment. Studiile sunt destul de limitate (n.red. în legătură cu varianta BA2), cred că trebuie să vedem mai multe studii”, a declarat ministrul Sănătății. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4484 secunde