Ministrul Economiei anunță REVENIREA proiectului de la Roșia Montana

88
Ministrul Economiei anunță REVENIREA proiectului de la Roșia Montana - mihaitudose-1418646446.jpg
Ministrul desemnat pentru Economie, Comerț și Turism, Mihai Tudose, a explicat că una dintre prioritățile sale este elaborarea unei noi legi a minelor, prin care se va reglementa și proiectul minier de la Roșia Montana.

"Din punct de vedere personal, poziția mea este că orice exploatare, orice resursă minerală care există, dacă există decizia politică și oportunitatea de a fi exploatată, este în regulă. Cum faci acest lucru, este un alt subiect. Cum faci, cu ce o faci, cu cine o faci, în ce condiții economice? Aceasta este adevărata discuție", a spus Tudose jurnaliștilor.

Ministrul desemnat a sugerat că proiectul minier s-a împotmolit în Parlament pentru că aleșii au ajuns la concluzia că nu trebuie exploatate resursele pentru că "nu sunt bune cianurile", scrie paginadepolitica.ro. "Sunt convins că sunt pe planeta aceasta o mulțime de tehnologii sau chiar și aceasta cu cianuri trebuie să vedem în ce condiții, fiindcă se exploatează cu cianuri și în țări foarte verzi, Țări din Peninsula Scandinavă, care sunt recunoscute pentru protecția mediului. Specialiștii și-au spus punctul de vedere la vremea respectivă că tehnologia propusă la momentul acela pentru Roșia Montană nu era cea mai fericită soluție. Găsim o soluție acceptabilă. Dacă nu o găsim, așteptăm până se inventează", a declarat Mihai Tudose.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4834 secunde