Ministrul Daniel Suciu a semnat! Când ajung la Constanța primele autobuze electrice

980
Ministrul Daniel Suciu a semnat! Când ajung la Constanța primele autobuze electrice - autobuzelectric1-1570430283.jpg

Articole de la același autor

Primele autobuze electrice ar putea ajunge la Constanța în primăvara anului următor. Ele vor fi introduse pe traseele liniilor 100, 100C și 43 M.


Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a anunțat că a semnat deja ordinul de finanțare pentru proiectul de achiziționare a 51 de autobuze electrice cu lungimea de 12 metri. Acestea vor deservi rutele de transport public din municipiile Alba Iulia, Buzău, Constanța și Ploiești. Cele mai multe autobuze electrice sunt distribuite municipiului Constanța, 20 la număr. Repartizarea lor va fi realizată pentru trei trasee ale Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța, pe liniile 100, 100C și 43M.


Ordinul de finanțare a proiectului a fost semnat pe 1 octombrie 2019 de viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar investiția va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) și municipiile mai sus precizate (în calitate de parteneri). "Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern în județele Alba Iulia, Buzău, Constanța și Ploiești", explică reprezentanții Ministerului Dezvoltării.


Mijloacele de transport vor fi achiziționate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), valoarea finanțării nerambursabile fiind de 142.453.195,57 lei, iar perioada de implementare - de 36 de luni.


Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu numărul POR/2018/4/4.1/3/în parteneriat, Obiectivul specific 4.1 "Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă" din Axa prioritară 4 "Sprijinirea dezvoltării urbane durabile" a POR 2014-2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5344 secunde