Ministrul Bogdan Aurescu: „Prin vizitele la Baku transmitem un mesaj privind necesitatea aprofundării reformelor”

320
Ministrul Bogdan Aurescu: „Prin vizitele la Baku transmitem un mesaj privind necesitatea aprofundării reformelor” - aurescu-1624646881.jpg
Prin vizitele în Caucazul de Sud ale miniştrilor de Externe ai României, Austriei şi Lituaniei, mandatate de UE, este transmis respectivelor ţări un mesaj coordonat privind necesitatea continuării şi aprofundării reformelor, în spiritul agendei europene, a afirmat şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu.

El a vorbit, alături de omologii săi austriac şi lituanian, înainte de a începe turneul în Caucazul de Sud.

„Prin vizitele la Baku, Erevan şi Tbilisi transmitem un mesaj coordonat privind necesitatea continuării şi aprofundării reformelor, în spiritul agendei europene. De altfel, vizita va avea şi scopul de a pregăti Summitul Parteneriatului Estic din decembrie”, a afirmat ministrul român.

Acesta a vorbit şi despre rolul ţării noastre în a sublinia, la nivel UE, importanţa abordării conflictelor prelungite din regiunea Mării Negre.

„Reprezintă un succes diplomatic, preocuparea ţării noastre pentru stabilitatea şi securitatea statelor din Parteneriatul Estic are valenţe geostrategice, iar soluţionarea acestor conflicte reprezintă un obiectiv prioritar”, a arătat Bogdan Aurescu.

Totodată, el a spus că vizita reprezintă o bună ocazie pentru a creşte profilul României în interiorul Uniunii Europene şi faţă de partenerii noştri din Caucaz şi vine într-un context în care România a marcat momente importante şi de succes în politica externă.

„Sunt conflicte care persistă în jurul Mării Negre, în unele cazuri de mai multe decenii, care afectează în mod cert securitatea şi prosperitatea regiunii”, a evidenţiat ministrul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1638 secunde