Ministrul Bogdan Aurescu participă la reuniunea CAE

96
Ministrul Bogdan Aurescu participă la reuniunea CAE - bogdanaurescu3-1429513900.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, astăzi, la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Uniunii Europene (Consiliul Afaceri Externe - CAE), care se va desfășura la Luxemburg. 

Potrivit unui comunicat al MAE, discuțiile miniștrilor de Externe se vor concentra pe relațiile Uniunii Europene cu statele din America Latină și Caraibe, inclusiv în perspectiva pregătirii summit-ului UE-CELAC (Comunitatea statelor din America Latină și Caraibe), care se va desfășura la Bruxelles, pe 10 și 11 iunie. În acest context, vor fi abordate și relațiile UE-Cuba și va fi reafirmat sprijinul politic pentru guvernul columbian, salutând progresele recente înregistrate în cadrul procesului de pace.

Totodată, vor fi analizate opțiuni de acțiune a UE în sprijinirea eforturilor internaționale de soluționare a crizei din Libia și va avea loc un schimb de opinii privind evoluțiile din Yemen și impactul acestora asupra securității regionale.

De asemenea, va fi salutat acordul din 2 aprilie, de la Lausanne, și implicațiile acestuia asupra parametrilor Planului Comun de Acțiune în dosarul nuclear iranian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 05 Aprilie 2015
Stire din Actual : ROMÂN RĂPIT DE TERORIȘTI!
Pagina a fost generata in 0.6225 secunde