Ministrul Bogdan Aurescu l-a primit în vizită pe ambasadorul Arabiei Saudite

210
Ministrul Bogdan Aurescu l-a primit în vizită pe ambasadorul Arabiei Saudite - aurescuambasador-1614798278.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a pledat, miercuri, pentru realizarea de investiţii saudite substanţiale în România, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu ambasadorul regatului, Abdulaziz Mohammed Al-Aifan, aflat la final de mandat la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat MAE, cei doi interlocutori au punctat momentele de referinţă ale dialogului bilateral între România şi Regatul Arabiei Saudite, pe parcursul mandatului ambasadorului, apreciind evoluţiile pozitive în anumite sectoare de activitate, precum cel agricol.

Totodată, a fost evocată vizita substanţială pe care ministrul de stat pentru Afaceri Externe Adel bin Ahmed Al-Jubeir a efectuat-o în România, la invitaţia ministrului Bogdan Aurescu, în februarie anul trecut şi necesitatea punerii în aplicare a aspectelor convenite cu acel prilej.

„Şeful diplomaţiei române a reconfirmat dorinţa de aprofundare şi extindere a dialogului politico-diplomatic bilateral şi a relaţiilor sectoriale şi a pledat pentru realizarea de investiţii saudite substanţiale în România, respectiv pentru convocarea unei prime sesiuni a Comisiei mixte economică, tehnică şi ştiinţifică, precum şi organizarea unui forum de afaceri româno-saudit”, a precizat MAE.

Aurescu a confirmat interesul de a efectua o vizită de răspuns la Riad, atunci când condiţiile epidemiologice vor permite.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5426 secunde