Ministrul Aurescu promite sprijin din partea României, pentru stabilizarea Irakului

104
Ministrul Aurescu promite sprijin din partea României, pentru stabilizarea Irakului - bogdanaurescuseintoarcedeurgenai-1443175020.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o întrevedere la New York cu omologul irakian, Ibrahim Al-Jaafari, în marja participării la cea de-a 70-a sesiune a Adunării Generale a ONU, ocazie cu care Aurescu a exprimat sprijinul României pentru stabilizarea Irakului. 


Conform unui comunicat al MAE remis redacției, Aurescu a salutat nivelul foarte bun al relațiilor tradiționale româno-irakiene și a subliniat importanța integrității și suveranității Irakului pentru asigurarea stabilității în regiune. 


Oficialul român a dat asigurări că România susține continuarea procesului de reformă din Irak și a menționat "disponibilitatea țării noastre de a sprijini procesele democratice pe care le parcurge acest stat, împărtășind din experiența României în gestionarea tranziției spre democrație". 


De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat și "consolidarea cooperării bilaterale prin avansarea unor proiecte concrete în domenii vizând construcțiile civile, infrastructura, agricultura, energia, educația și învățământul". 


Au fost trecute în revistă și proiectele pentru consolidarea și diversificarea cadrului juridic bilateral, precum și cooperarea în cadrul mecanismelor multilaterale și al organizațiilor internaționale. 


Aurescu a menționat, de asemenea, importanța unei bune pregătiri a următoarei sesiuni a Comisiei Mixte româno-irakiene. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Mii de persoane cu HIV, în România
Pagina a fost generata in 1.1862 secunde