Potrivit declarațiilor deputatului Zanfir Iorguș,

Ministerul Turismului vrea să susțină financiar Festivalul Callatis 2010

6978
Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, s-a aflat, în acest sfârșit de săptămână, într-o vizită pe litoralul românesc. Udrea s-a deplasat, sâmbătă, în localitățile Techirghiol, Eforie, Agigea și 23 August, context în care a discutat cu șefii acestor administrații publice locale despre o serie de proiecte pe care ministerul Turismului le are în vedere în scopul de a va începe în forță sezonul estival 2010. Conform explicațiilor liderului PD-L Constanța, senatorul Mircea Banias, care a însoțit-o pe Elena Udrea în ceea ce parlamentarul a numit "un periplu", ministrul a vorbit cu primarii constănțeni despre renisiparea plajelor, dar și despre reabilitarea falezelor.
Alături de Elena Udrea au fost, în vizita de sâmbătă, prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, directorii Direcției Apelor Dobrogea Litoral (DADL) și ai Companiei Naționale Administrarea Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC), deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguș, Paul Foleanu, directo-rul societății Neptun Olimp, dar și Gigi Chiru, directorul Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcții.
Vizitarea localităților litoralului românesc a continuat duminică, atunci când ministrul a fost prezent în stațiunile sudice. Concret, Elena Udrea a fost, ieri dimineață, la Costinești, Limanu și Mangalia. În acest context, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului a anunțat, așa cum a declarat deputatul Zanfir Iorguș, că Ministerul intenționează ca anul acesta să susțină o serie de proiecte menite să reabiliteze sudul litoralului, parlamentarul constănțean menționând aici construcția unui mic port turistic în Limanu, dar și a unui complex sportiv în Costinești.
Totodată, Zanfir Iorguș a declarat și că Elena Udrea a precizat că printre prioritățile ministerului pe care îl conduce se numără, anul acesta, și construcția unui complex expozițional în Mangalia, dar și reabilitarea tramei stradale, a sistemului de irigații și a celui de iluminat public în stațiunile din sudul litoralului. De remarcat este că, așa cum a ținut să precizeze Iorguș, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismu-lui își propune ca anul acesta să susțină financiar organizarea Festivalului Callatis 2010.
Deputatul Colegiului 5 a afirmat și că prezența, pe litoral, a ministrului Elena Udrea sâmbătă și duminică nu a avut un caracter politic, dovadă fiind, susține Iorguș, faptul că, în implementarea proiectelor ministerului, nu se va ține cont de culoarea politică a primarilor din localitățile vizate pentru reabilitare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8398 secunde