Ministerul Transporturilor va avea un buget de 17 miliarde de lei pentru anul 2022

297
Ministerul Transporturilor va avea un buget de 17 miliarde de lei pentru anul 2022 - grindeanutransporturi-1640115940.jpg
Ministerul Transporturilor are un buget de aproape 17 miliarde de lei pentru anul 2022, când se vor semna cele mai multe contracte de investiții din istoria Ministerului Transporturilor, potrivit ministrului Sorin Grindeanu. El spune că banii vor merge la investiții pentru toate tipurile de transport.

„Proiectul de buget al Ministerului Transporturilor este cu 20,5% în plus față de cât s-a cheltuit în 2021. Avem pe liniile mari o alocare de aproape nouă miliarde de lei pe proiecte pe fonduri nerambursabile și 8 miliarde de lei pe bugetul de stat”, a spus Grindeanu într-o conferință de presă.

„Vorbim de un buget total de aproape 17 miliarde, față de undeva în jurul a 14 miliarde la sfârșitul anului 2021”, a adăugat el.

„În acest moment, suma pe fonduri nerambursabile este cu aproximativ două miliarde mai mare decât în 2021. Asta înseamnă că la anul vor fi foarte multe proiecte care se vor desfășura pe această componentă”, a explicat ministrul.

„De asemenea, anul viitor, din ce inventar am făcut până acum, va fi anul în care se vor semna cele mai multe contracte de investiții din istoria Ministerului Transporturilor. Am văzut că sunt tot felul de discuții în spațiul public și eu vă asigur că acest lucru va fi valabil. Aceste contracte se vor ridica în jurul sumei de 10 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un record absolut. Și aici vorbim de toate tipurile de transport, astfel încât să creștem eficiența Ministerului Transporturilor”, a spus Grindeanu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5818 secunde