Ministerul Dezvoltării va aloca fonduri pentru reabilitarea stațiunilor din sud

900
1
Ministerul Dezvoltării va aloca fonduri pentru reabilitarea stațiunilor din sud - neptunturistigf41-1313174532.jpg

Articole de la același autor

Deputatul PDL Zanfir Iorguș s-a întâlnit, vineri, cu ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, pentru a discuta despre proiectele de importanță majoră ce vizează zona de sud a litoralului românesc și despre modalitățile de finanțare a acestora.

Alături de Zanfir Iorguș și Elena Udrea, la întrevedere au participat prefectul Claudiu Palaz, președintele Patronatului Neptun - Olimp, Nicoale Moroianu, primarul localității 23 August, Mugur Mitrana, și primarul comunei Costinești, Traian Cristea.
În cadrul întâlnirii, Elena Udrea a fost de acord ca ministerul pe care îl conduce, împreună cu Ministerul Mediului și alte ministere, să aloce sumele necesare stațiunilor din sud pentru finanțarea proiectelor cele mai importante. Astfel, ca urmare a intenselor dezbateri și multiplelor inițiative în acest sens demarate de către deputatul Iorguș, vor fi alocate fonduri pentru mai multe proiecte de infrastructură, iluminat și mediu.
Stațiunile vor fi modernizate prin refacerea rețelei de iluminat public, prin reabilitarea falezelor, a zonelor de promenadă, a surselor iluminatorii de pe acestea și a tramei stradale. De asemenea, vor fi amplasate sisteme de irigații pentru spațiile verzi din fiecare stațiune și vor fi construite info-chioșcuri pe întreaga linie de sud a litoralului.
În ceea ce privește localitatea 23 August, administrația locală va primi fonduri speciale pentru sistemul de canalizare și va beneficia de finanțare pentru proiectul ce vizează construirea unui mini-port pescăresc.
Iorguș a menționat că, duminică, începând cu 11.30, va avea loc întrevederea în care toate documentele respective vor fi semnate și parafate. Deputatul PDL a declarat că, la această întâlnire, vor participa toți primarii localităților din sud. Aceste proiecte au o valoare totală de aproximativ 80.000.000 de lei, bani care vor fi o sursă enormă de sprijin pentru dezvoltarea economică a stațiunilor vizate.
"Sunt foarte fericit că am reușit să obținem finanțare pentru aceste proiecte care vor schimba aspectul stațiunilor din sudul litoralului. Doamna ministru a convenit și și-a arătat disponibilitatea de a aloca fonduri pentru programele noastre. Banii vor veni de la MDRT, Ministerul Mediului și de la alte ministere, în funcție de natura proiectului", a declarat deputatul Zanfir Ioguș.



Comentează știrea

admirator
13 august 2011
in fapt,

cite zile pe an sunt ocupate hotelurile, motelurile, campingurile, pensiunile? Cum sa nu fie preturile mari, cind aceste citeva zile trebuie sa aduca incasari pentru tot anul? ce turism e asta, facut citeva zile? Chiar daca sezonul se deschide pe 1 mai....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3774 secunde