Mihai Lupu, preşedintele CJC: „Repartizarea banilor către primării s-a făcut în funcție de priorități”

632
Mihai Lupu, preşedintele CJC: „Repartizarea banilor către primării s-a făcut în funcție de priorități” - fondcjcmihailupu2-1622049385.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Județean Constanța s-a întrunit, miercuri, 26 mai, în ședință ordinară, pentru a dezbate și aproba cele 19 proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi, la care s-au adăugat încă patru proiecte pe ordinea suplimentară. Cele mai importante puncte ale ordinii de zi au fost reprezentate de repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cotele defalcate din impozitul pe venit în anul 2021, aprobarea revocării dreptului de folosință gratuită constituit în favoarea Agenției Naționale pentru Locuințe și restituirea unei suprafețe de teren, rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Constanța pe anul 2021, dar și rectificarea bugetului unor instituții din subordinea CJC.

Ședința a debutat cu depunerea jurământului de către Florentin Adrian Țapliuc, consilier județean ales pe lista PSD – ALDE – PNȚCD – ADER, ca urmare a validării de către Tribunalul Constanța, după demisia consilierului județean, din partea aceleiași alianțe, Alexandru Mîrșu.

Cel mai dezbătut punct al ordinii de zi a fost cel referitor la repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cotele defalcate din impozitul pe venit în anul 2021, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a celor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuieli de funcţionare, care în mod justificat, nu pot fi finanțate din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată. În acest caz, sumele au fost repartizate, UAT-urilor din județ, de către Comisia de Analiză a Solicitărilor Unităților Administrativ-Teritoriale, în baza solicitărilor primite de CJC de la reprezentanții primăriilor din județ.

„Repartizarea pe UAT-uri a cotelor defalcate din impozitul pe venit, s-a realizat, ținându-se cont, exclusiv, de proiectele de dezvoltare locală, în funcție de priorități. Nu au fost atribuite pentru festivism şi nici pentru construcția unor clădiri aleatorii ce țin de activitatea unei primării. Toate sumele merg spre dezvoltarea acestui județ, exact cum am precizat încă de la debutul mandatului. Le recomand domnilor primari să fie extrem de atenți la proiectele pe care le au în vedere, astfel încât, să asigurăm o dezvoltare armonioasă și sustenabilă județului nostru”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

A fost validată componenţa ATOP Constanţa

În altă ordine de idei, CJC a dat în folosință gratuită Agenției Naționale pentru Locuințe, în anul 2014, o suprafață de teren de 1.180 mp, în vederea realizării proiectului „Ansamblu de locuințe cu regim de înălțime P+5E și 48 u.l. destinate tinerilor specialiști din domeniul sănătății”. Astfel, în ședința de miercuri a fost adoptat proiectul de hotărâre privind retragerea acestui drept, ca urmare a solicitării suprafeței de teren de către Primăria Municipiului Constanța. Această retragere vine și ca urmare a corespondenței purtate cu agenția, din care reiese faptul că aceasta nu mai are posibilitatea realizării proiectului, din cauza lipsei de fonduri.

Pe de altă parte, consilierii județeni constănțeni, au aprobat o serie de proiecte de hotărâri care au privit atât rectificarea bugetului mai multor instituții din subordine, cât și bugetul de venituri și cheltuieli al instituției.

Un alt proiect aprobat, în urma ședinței de astăzi, a fost cel cu privire la validarea nominală a membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Constanța. Astfel în urma corespondenței purtate, componența nominală propusă și aprobată este următoarea: din parte comunității reprezentanți sunt Marieta Elisabeta Stași, Constantin Dancu și Romeo Hanți; cei șase consilieri județeni desemnaţi sunt: Geanina Ionela Topolov, Enache Bucovală, Liviu Popa, Andrada Dordea, Gheorghe Donțu și Răzvan Filipescu; reprezentantul Prefecturii este: Secyl Suliman; din partea IPJ Constanța: Adrian Constantin Glugă; reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor este: Lucian Gheorghe; IJJ Constanța are ca reprezentant pe Daniel Mihai Ferencz; din partea ISU Dobrogea reprezentant este Cristian Mihail Amarandei; Poliția de Frontieră Constanța îl are ca reprezentant pe Alin Pârvu; din partea Poliției Locale Constanța a fost desemnat ca reprezentant Ionuț Dumitru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3122 secunde