"Micii agricultori au nevoie de ajutor pentru a accesa fonduri europene"

249

Iustin Fabian Roman, candidatul ARD pe Colegiul 6 pentru Camera Deputaților s-a întâlnit, ieri, cu locuitorii din comuna Topraisar și satele Potârnichea, Biruința și Movilița.


"Ca în aproape toate localitățile din județ, localnicii din această zonă s-au plâns din cauza lipsei locurilor de muncă. Situația este deosebit de gravă și este nevoie de o intervenție imediată. Din punctul meu de vedere, ar trebui să încurajăm micii producători agricoli și să le facilităm accesul, prin Camerele Agricole, la fonduri europene. Astfel, localnicii care dețin teren agricol, dar nu au cum să-l folosească acum, ar putea să-și asigure un venit din vânzarea recoltelor", a declarat Iustin Fabian Roman.


El a subliniat că încurajează înființarea de Camere Agricole în localitățile rurale, prin intermediul cărora locuitorii vor fi îndrumați pentru accesarea rapidă de fonduri europene.


"Pentru a avea recolte bune, micii agricultori au nevoie de utilaje, de sisteme de irigare. Mai mult, oamenii spun că le lipsesc spațiile de depozitare, silozuri sau depozite pentru legume și fructe, dar și piețe amenajate pentru a-și comercializa recoltele. Toate acestea se pot face cu fonduri europene, dar și cu ajutorul Guvernului. Iar oamenii aceștia chiar au nevoie de ajutor", a mai precizat Iustin Fabian Roman.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4175 secunde