Mesajul președintelui Barack Obama de Kurban Bayram, adus la Constanța de consulul SUA la București

1361
Mesajul președintelui Barack Obama de Kurban Bayram, adus la Constanța de consulul SUA la București - 505ddef64809ce7ee5f9db7cfdfd3e2e.jpg
Consulul general al SUA la București, James Gray, a fost ieri oaspete de seamă al comunității tătare din Medgidia și Constanța. Înaltul oaspete oficial a răspuns invitației reprezentanților Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România de a petrece cea de-a doua zi de Kurban Bayram în sânul comunității dobrogene. Vizita a fost, așa cum a precizat și muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România, încă un pas în dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre comunitatea musulmană din țara noastră și reprezentanții Statelor Unite ale Americii. Înaltul oaspete american nu a venit cu mâna goală la Medgidia și Constanța. A adus cu el mesajul președintelui SUA, Barack Obama, și al soției acestuia, Michelle, adresat musulmanilor din întreaga lume cu prilejul pelerinajului la locurile sfinte Mecca și Medina și implicit al Kurban Bayramului.
"Ambasada SUA este în cea de-a doua zi de sărbătoare alături de noi, iar acest lucru sunt sigur că se datorează bunei colaborări dintre Muftiatul Cultului Musulman din România și uniunile turcă și tătară cu Ambasada SUA de la București. Astăzi facem un nou pas în dezvoltarea acestei colaborări. Dorim să transmitem și noi, ambasadorului Mark Gittenstein, prin intermediul domnului consul, mesajul nostru călduros de mulțumire pentru tot sprijinul pe care l-a acordat ambasada comunității musulmane din România", a declarat muftiul Muurat Iusuf.

Pe același drum religios
Urări de bun venit i-au adresat oaspetelui și deputatul tătar Aledin Amet, cel care a subliniat importan-ța pe care o au tătarii din România în spațiul cultural și spiritual românesc, asigurându-i totodată pe etnicii tătari de faptul că păstrarea tradițiilor reprezintă o prioritate pro-movată de el și la nivel de Parlament.

Dobrogea, o Americă în miniatură
Prezent și el la eveniment, subprefectul Aidun Curt Mola l-a adus pe oaspete mai aproape de casă: "Am convingerea că ați venit în Dobrogea și pentru că Dobrogea este într-o oarecare măsură asemănătoare Americii. Când spun asta mă gândesc că este un melanj de etnii, de religii, de culturi, care împreu-nă formează o structură puternică de cetățeni români care realizează ceea ce noi numim aici un model de conviețuire interetnică", a declarat subprefectul.
Așa cum a ținut să precizeze la finalul vizitei sale, oaspetele american nu s-a aflat la prima sa descindere la Constanța, dar cu siguranță aceasta a fost cea mai importantă prin prisma evenimentului la care a participat.
În calitate de gazdă, președintele UDTTMR Varol Amet i-a invitat pe toți cei prezenți la o masă tradițională cu preparate din batalul sacrificat cu ocazia acestei sărbători. De asemenea, nu au lipsit nici momentele artistice cu specific tradițional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6371 secunde