Meleșcanu: A venit momentul ca România să își valorifice potențialul economic

122
Meleșcanu: A venit momentul ca România să își valorifice potențialul economic - teodormelecanu-1504180248.jpg

Articole de la același autor

România trebuie să își valorifice mai energic potențialul economic de care dispune, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, la Camera de Comerț și Industrie a României, unde a participat la un eveniment cuprins în agenda Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

"Consider că a venit momentul ca România, stat membru al Uniunii Europene cu una dintre cele mai dinamice economii din UE, să își asume responsabilități sporite în diplomația economică europeană și să își valorifice mai energic potențialul economic de care dispune", a afirmat Meleșcanu, citat de Agerpres.

El a făcut referire și la discuțiile care au loc la nivel european pe domeniul economic. "Promovăm intens, în consultările pe care le avem, formularea de soluții investiționale și financiare care să includă proiecte de interes pentru România, în domenii esențiale cum ar fi agricultura, industriile inovative, piața digitală, conectivitatea sau energia", a punctat el.

Ministrul de Externe a amintit, în contextul Parteneriatului strategic al țării noastre cu SUA, și de misiunea comercială americană Trade Winds care va fi prezentă în România în luna octombrie.

Șeful diplomației de la București a vorbit și despre diversificarea relațiilor comerciale ale României.

"Consider că o prioritate va fi continuarea eforturilor de susținere nu doar a activității pe relațiile consacrate, să zicem, ci și a unei reorientări și diversificări spre regiuni geografice emergente, spre recucerirea unor piețe unde am avut intrări, spre deschiderea unora noi, cu potențial de creștere, care pot prezenta și nișe sectoriale de oportunitate", a precizat ministrul de Externe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1976 secunde