"Cu sânge" sau "cu pene",

Mazăre și-a depus ieri, în absență, dosarul de candidatură pentru șefia PSD

2896
Mazăre și-a depus ieri, în absență, dosarul de candidatură pentru șefia PSD - d0c1c40e0bf2c66c92f6c5527e5784e1.jpg

Articole de la același autor

Nicușor Constantinescu, prim-vicepreședinte al PSD Constanța și totodată președinte al Consiliului Județean Constanța (CJC), a anunțat, ieri, că Radu Mazăre va candida la șefia Partidului Social-Democrat. Constantinescu a făcut anunțul în contextul Comitetului Executiv Național al PSD, eveni-ment organizat ieri, la București. "Eu votez cu Radu Mazăre. Și-a făcut dosarul", a ținut să precizeze Constantinescu, adăugând ulterior că dosarul edilului-șef al Constanței urmează a fi depus.
De remarcat este că șeful CJC a făcut mențiunea că PSD Constanța își dorește vot individual pentru candidatul său, în vreme ce locația evenimentului din 20 februarie este mai puțin importantă. "El (n.r. - Radu Mazăre) vrea singur, fără liste", a mai precizat Nicușor Constantinescu.
Anunțul candidaturii oficiale a lui Radu Mazăre vine după ce acesta explica, pe 1 februarie, că în opinia sa conducerea PSD are nevoie de un personaj similar lui. Concret, fără a exclude la acel moment posibila sa candidatură, întrebat pe cine vede potrivit pentru șefia PSD, primarul Constanței a declarat: "Unul cu sânge". Ulterior, el a exemplificat: "Unul ca mine". Tonul acelor decla-rații a fost, însă, unul persiflant, Mazăre nedezmințindu-se în ceea ce privește ironia sa. "Poți să știi dacă nu mă îmbrac militar și candidez?!?", răspundea șeful administrației publice de la malul mării la întrebările ziariștilor.
Cât despre argumentul invocat atunci de edilul-șef al Constanței, ei bine, acesta se lăuda: "Eu, de obicei, când candidez, adun voturi".
Faptul că Mazăre pretindea că "are sânge" pentru șefia PSD a mai fost comentat și la finalul ședinței Consiliului Local Municipal Constan-ța din 5 februarie, context în care, pe același ton ironic, același primar susținea că, dacă se va decide, totuși, să candideze, decizia va fi luată în Brazilia, acolo unde se află pentru Carnavalul de la Sao Paolo. Astfel, el explica atunci că va reveni în țară "exact înainte de Congres", dar că pentru orice eventualitate își va lăsa toate actele necesare depunerii unei posibile candidaturi. "Dacă mă decid, dau un telefon și mi se depun actele", preciza în urmă cu zece zile președintele Organizației PSD Constanța.

"Nu e nicio glumă"
Colegii săi constănțeni nu știau, așa cum ne-au confirmat surse din PSD, faptul că Mazăre intenționa să-și ducă la bun sfârșit demersul și, mai mult, aceleași surse susțin că până ieri totul era în spirit de glumă. Vestea i-a surprins cu atât mai mult cu cât au aflat din presă despre intrarea primarului în cursa pentru fotoliul de lider al PSD. Potrivit surselor citate, candidatura lui Radu Mazăre este acum oficială, dosarul fiind depus ieri, la centru, chiar de către Nicușor Constantinescu. De altfel, se pare că acesta din urmă a și declarat: "Nu e nicio glumă, vorbesc serios".
Cât despre un anunț pe care să îl facă Mazăre personal, Nicușor Constantinescu a menționat că acesta va avea loc la întoarcerea sa din țara lui bossa nova.
"Candidăm oriunde, pe plajă, afară în ninsoare. Important este să fie votat", a spus Nicușor Constantinescu, citat de HotNews. Mențiunea președintelui CJC este în ton cu stilul în care primarul obișnuiește să facă declarații, căci Mazăre este cel care anunța, tot la începutul acestei luni, că nu i-ar displăcea niște pene atașate costumului în care va defila la Carnavalul din Sao Paolo.
Candidatura lui Mazăre este, poate, cea mai stridentă "pată de culoare" în contextul celorlalte candidaturi, căci vorbim despre personajul care fie defilează într-o uniformă nazistă pe un podium, fie se îmbracă precum Che Guevara, fie în haine de culoare kaki, pentru a-și afișa o atitudine așa-numit beligerantă într-un pretins război cu guvernanții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Februarie 2010
Stire din Politică-Administrație : Mazăre cu pene
Pagina a fost generata in 0.4839 secunde