Cu frica executării silite în sân

MAZĂRE CAUTĂ SALVAREA CONSTANȚEI LA... AVOCAȚI

Marţi, 09 Octombrie 2012, 22:37
2452
Consiliul Local Constanța se reunește, astăzi, la ora 12.00, la Hotel Malibu din Mamaia, în ședință ordinară, pentru a discuta cele 23 de proiecte aflate pe ordinea de zi, printre care și unul de importanță pentru stabilitatea bugetului primăriei, referindu-ne la inițiativa prin care se dorește contractarea unor servicii de avocatură necesare reprezentării municipalității în procesul cu Fin.Co.Ge.Ro.

La punctul unu, membrii CL vor trebui să-și acorde votul pentru rectificarea bugetului municipal pe anul 2012. Acest proiect este urmat de o inițiativă prin care se dorește acordarea unui sprijin Bisericii Sfântul Mare Mucenic Pantelimon. Tot astăzi, va fi supus la vot și proiectul prin care se urmărește îmbu-nătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului.

Pe ordinea de zi a ședinței, se află și un proiect privind programul de construcție al locuințelor modulare din Campusul Social "Henri Coandă". De asemenea, membrii consiliului municipal vor vota un proiect ce vizează organizarea și desfășurarea evaluării managementului Muzeului de Artă Populară.

Unul dintre cele mai importante proiecte pe care consilierii le vor dezbate face referire la contractarea unor servicii de consultanță juridică, pentru apărarea interesele munici-palității în procesul de 13 milioane de euro cu compania de construcții Fin.Co.Ge.Ro. Pierderea acestui proces ar reprezenta o "faultare" gravă a bugetului local și ar putea bloca majoritatea proiectelor desfășurate la nivelul Constanței. Reamintim că mulți dintre "actanții" scenei politice și administrative locale au acuzat conducerea primăriei de "rea voință" în ceea ce privește procesul menționat, precizând că multe dintre înfățișările în instanță au fost pierdute din cauză că avocatul municipalității nu s-a prezentat.

Revenind la ședința de astăzi, membrii CL vor supune la vot și proiectele privind aprobarea actualizării indicatorilor tehnico-economici pentru pietruirea și asfaltarea străzii Moților, din cartierul Palas, și străzii Dumbrăveni, din Palazu Mare. Consilierii vor trebui să spună dacă sunt de acord sau nu cu aprobarea protocolului încheiat între Consiliul Județean Constanța și Serviciul Public de impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța cu privire la cotizația ce trebuie plătită pentru utilizarea drumurilor județene.

Mai mult de atât, conducerea municipalității a introdus pe ordinea de zi un proiect care vizează achiziționarea serviciilor de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor Serviciului Public de impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța.

Sărbătorile de iarnă, pregătite din timp

Conducerea Primăriei Constanța dorește să reglementeze încă de pe acum modul în care vor fi organizate la nivelul municipiului nostru manifestațiile dedicate sărbătorilor de iarnă, să completeze inventarul bunurilor care aparțin domeniului privat al municipiului, să transmită fântânile din stațiunea Mamaia din gestiunea delegată a SCIL Confort Urban SRL și să colaboreze cu SC RVD și Pensionarii SA pentru proiectul "Magazinul Pensionarului". 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2873 secunde