Marcel Ciolacu: Orice formă de amenințare din partea Federației Ruse este inacceptabilă

152
Marcel Ciolacu: Orice formă de amenințare din partea Federației Ruse este inacceptabilă - marcelciolacu-1597406498.jpg
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a reacționat vineri la amenințările Rusiei. Ciolacu spune că orice amenințare din partea Federației Ruse este inacceptabilă.


"Orice formă de amenințare din partea Federației Ruse este inacceptabilă! Faptul că România este și se consolidează ca cea mai sigură țară din regiune deranjează Moscova. Acest fapt este confirmat azi de Ministerul Afacerilor Externe rus.", a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.


Liderul PSD spune că tensiunile invocate de partea rusească sunt generate chiar de la Moscova.


"Să nu uităm, însă, că istoria ne dă nouă dreptate în eforturile naționale de a fi prosperi, liberi și în siguranță. Securitatea națională se va consolida și mai mult în lunile și anii următori, iar "arcul de tensiune" este generat de ruși și nicidecum de NATO.


După Georgia și Ucraina, toata lumea a înțeles că dincolo de propaganda lor cu efecte negative, Rusia periodic acționează concret și violent în vecinatate. România, în schimb, va alege să întărească parteneriatele cheie. O eventuală prezență suplimentară americană în regiunea Mării Negre nu contravine în niciun fel Actului Fondator NATO-Rusia, ci ar constitui un răspuns adecvat militarizării accelerate a Crimeei și a zonei Mării Negre de către Federația Rusă", a mai scris Ciolacu.


Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a criticat în briefingul de presă de joi planurile SUA privind desfășurarea în România a unei părți din unitățile militare americane retrase din Germania - așa cum au declarat recent reprezentanți de rang înalt ai armatei Statelor Unite - și a denunțat faptul că aceste planuri, la fel ca decizia Pentagonului de a-și spori prezența militară în Polonia și în țările baltice, se înscriu în strategia NATO de creare a unui "arc de tensiune" la granițele de vest ale Federației Ruse.


Sursa: Digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2265 secunde