Marcel Ciolacu: „Austeritatea lui Cîțu este o minciună!”

Luni, 25 Ianuarie 2021
128
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că reprezentanți ai Partidului Social Democrat se vor întâlni cu liderii principalelelor sindicate din țară, pentru a găsi soluții la problemele reclamate de acestea și a construi un buget alternativ la cel pregătit de Guvernul Cîțu pentru anul 2021. Buget pe care social democrații urmează să îl prezinte miercuri.

„Mâine ne vom întâlni cu liderii principalelor confederații sindicale din țară pentru a ne consulta asupra principiilor pe care construim bugetul național alternativ, precum și pe indicatorii macroeconomici”, a scris Marcel Ciolacu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Datele noastre preliminare arată că este corect tot ceea ce mii de sindicaliști strigă de la începutul anului în stradă. Că austeritatea lui Cîțu este o minciună! Că este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 și 1.600 de lei lunar, iar prețurile alimentelor și energiei au explodat! Nu au vrut să mărească alocațiile copiilor. Deși Germania, de exemplu, exact asta a făcut anul trecut, iar acum, în America, președintele Biden vrea să dea între 3.000 și 3.600 de dolari pe an pentru fiecare copil. Nu au mărit salariile și pensile conform legii. În schimb, prietenii puterii s-au îmbogățit din tunurile cu măști, gen Unifarm sau Romarm, sau din furtul de tablă, vezi cazul Baronului de la Iași cercetat de DNA! Nu au ajutat firmele locale. România a avut cel mai slab răspuns fiscal anti-pandemie din Europa. Doar promisiuni electorale, în realitate sprijinul concret nici măcar acum nu a ajuns la firmele afectate! Românii trebuie să știe adevărul în privința finanțelor țării. Bani sunt și nu doar pentru clientela puterii! Vom prezenta miercuri varianta noastră de buget, care demonstrează că sunt bani pentru a mări veniturile românilor și a ajuta masiv economia! Vom arăta că sănătatea poate și trebuie finanțată suplimentar! Vom explica românilor cum România se poate dezvolta prin stimulare financiară și nu prin austeritate fiscală!”, a mai spus liderul PSD, Marcel Ciolacu. 


Pagina a fost generata in 0.3416 secunde