Mangalia, dincolo de ,,domnia'' lui Tusac

25123
3525
Mangalia, dincolo de ,,domnia'' lui Tusac - mangaliasedintaconsiliu69-1321382825.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii municipiului Mangalia trăiesc un deja-vu de două zile din cauza eliberării din funcție pentru a doua oară a edilului Mihai Claudiu Tusac. Dacă o parte dintre cetățeni îi plâng de milă și semnează petiții pentru repunerea sa în funcție, alții au ieșit pe stradă și au celebrat evenimentul, manifestându-se mai ceva ca după un meci de fotbal al României. Prin oraș au circulat mai multe microbuze cu claxoane, lumini aprinse și mesaje de mulțumire adresate prefectului.
Decis să își dovedească nevinovăția, proaspăt eliberatul din funcție, Tusac, spune că își va duce la îndeplinire în continuare atribuțiile de primar. Totuși, pe perioada în care Tusac va fi implicat în proces, majoritatea atribuțiilor îi vor reveni viceprimarului Constantin Filimon.
"Sunt la primărie, n-am plecat și nici nu voi pleca. Totuși sunt bucuros că viceprimarul se ocupă de proiecte și o face bine ca să pot să pregătesc toate dovezile pe care le am în acest proces", a declarat Mihai Claudiu Tusac.

Tusac vrea daune de 10 milioane de euro
Fostul edil al Mangaliei spune că a atacat în contencios administrativ ordinul prefectului și are convingerea că va câștiga procesul și va reveni pe funcție. Pesedistul spune că situația de acum este identică cu prima demitere. Totuși, Claudiu Palaz a explicat că prima eliberare din funcție a fost anulată din cauză că înaintea eliberării ordinului nu a fost sesizată Agenția Națională de Integritate. De asemenea, un alt punct la care declarațiile lui Tusac sunt contrazise de prefect sunt cele privind posibilitatea de a emite un ordin în situația în care ANI nu a emis un raport final. Palaz a explicat în cadrul unei conferințe de presă că, potrivit noii legi, ANI poate să-l elibereze din funcție de Tusac înainte ca raportul în cauză să fie publicat.
"Am să merg la toate instanțele din țară și Europa să dovedesc că am avut dreptate și o să îi cer prefectului 10 mili-oane de euro daune", spune Tusac.

Consilierii vor să facă treabă fără Tusac
Consilierul liberal Lucian Vișa consideră că eliberarea din funcție a lui Tusac "este bună pentru oraș", în condițiile în care până acum primarul pesedist "nu a reprezentat orașul, nu a reprezentat administrația locală, ci s-a reprezentat pe sine".
"Consider că decizia prefectului este bună, nu pot să comentez aspectele de legalitate sau ilegalitate pentru că nu sunt în măsură, însă pentru oraș această demitere va însemna o reconciliere între administrația locală și cetățeni. Nu se poate ca unul să fie tartor și restul slugi. Oamenii au ieșit pe stradă și s-au bucurat realmente, dar este păcat pentru că ar trebui să ne bucurăm la altfel de lucruri, la lucruri bune. Eu nu cred că va mai rămâne primar, se bazează pe majoritatea fragilă de consilieri pe care-i are alături, însă nu cred că o să îi reușească pentru că are prea multe în spate,", a declarat Vișa.
Referitor la validarea consilierului liberal, amânată de câteva luni bune de Tusac, Vișa a explicat: "Noi nu vom participa la niciun fel de negociere până când nu ne va fi validat con-silierul". Liberalul a menționat că, recent, a depus un proiect de hotărâre prin care propune reducerea prețului de facturare a gigacaloriei până la aproximativ 200 de lei.
"Dacă va trece proiectul, prețul la gigacalorie va fi de aproximativ 200-220 de lei, nu suma propusă de Tu-sac așa pe șes, pentru că populația nu-și permite să plătească atât, oamenii sunt într-o situație critică, stau în frig. Trebuie să ne punem la masă și să discutăm concret cum poate fi soluționată această problemă, nu să luăm decizii pripite", a declarat consilierul PNL.
Și consilierul PDL, Paul Foleanu, împărtășește ideea liberalului. "Având în vedere ultimele evenimente din Mangalia, cât și situația de incertitudine care domnește în rândurile locuitorilor municipiului, fac un apel către toți consilierii locali, indiferent de culoarea lor politică să găsim împreună soluția de reinstaurare a normalității în orașul nostru. În primul rând, trebuie să re-zolvăm împreună problema furnizării căldurii în oraș cât și a prețului gigacaloriei. În al doilea rând, trebuie să readucem taxele și impozitele la nivelul anului 2009, astfel încât agenții economici să poată depăși mai ușor efectele crizei. În al treilea rând, să asigurăm cetățenii orașului că lucrările de reabilitare a tramei stradale și a fațadelor blocurilor vor continua", spune Foleanu.
Pedelistul a solicitat convocarea unei ședințe de consiliu extraordinare, care să aibă pe ordinea de zi cele trei probleme specificate cât și alte urgențe pe care ceilalți consilieri le consideră necesare.



Comentează știrea

3525 comentarii. Pagina 1 din 353. Click pe pagina dorită : 1 2 ...353 
admirator
16 noiembrie 2011
daca Tusac

este vinovat, atunci ce se mai da in barci? Daca nu e vinovat, este o problema... Dar, rezolvarea problemei de la Mangalia nu este izbavitoare, daca nu se aplica aceeasi masura si primarelui de cta. Care a fost ,si el, incompatibil... Dar la el, nu se tine cont, nu? Ca asa-i in democratia originala: pentru unu muma, pentru altu ciuma!

Mangalianul
16 noiembrie 2011
Tusac demis de prefect

Nu sunt partizan al niciunui partid si nici al lui Tusac. Insa destituirea sa ridica semne de intrebare in legatura cu dreptul sau de a se apara in justitie. De aceea, consider ca este un abuz demersul prefectului, o marioneta a partidului aflat la putere. Iar asa-zisii consileri din opozitie, ca Lucian Visa, Foleanu s.a. se pare ca joaca aceeasi carte, a unor lupte intestine, pentru pastrarea privilegiilor pe care Iorgus Zanfir le-a oferit cu atita larghete, pentru a deveni el insusi cel mai bogat om al Mangaliei. Solutia nu poate fi decit la viitoarele alegeri, prin scoaterea pe o linie moarta a vechilor consilieri, naraviti la rele. Blestemul acestui oras se numeste IORGUS ZANFIR, un mare sforar politic si arivist fara scrupule!

corsarul
16 noiembrie 2011
Cu asa consilieri ma mir ca s-a mai facut cate ceva

Cu asa consilieri ma mir ca s-a mai facut cate ceva in orasul acest .Pai cum poate Foleanu si Visa sa micsoreze pretul la caldura .Aduc ei bani de acasa sau vor sa inglobeze primaria in datorii (suportand diferenta de la 567 la 220 cat vor ei)si sa spuna uite ce afacut Tusac la final de mandat a lasat primaria cu datorii .Pentru ca o societate privata cu a lasat-o Iorgus cu acel contract nu se lasa in faliment si pacalita de niste consilieri care vor sa-si faca reclama ori de cate ori au un prilej.Ma refer la cei 2 ca sunt campioni la asa ceva.

GGHG
16 noiembrie 2011
GHGH

RUSINEEE

cetatean care sta in frig
16 noiembrie 2011
vrem caldura la un pret corect si rezonabil

cum la alti se poate de ex:Navodari gk este 150 lei si au caldura de doua saptamani,la mangalia nu se poate pentru ca aici se fura la greu, aici este o primarie ,primar , consilieri de tot cacatul, ne-am saturat de voi pana in gat jegurilor.centralele termice marca MCT proprietatea comunitatii produc gheata si mai mult ca sigur vor da faliment, ca omeneste vorbind nu ai de unde sa platesti sumele aberante stabilite de primar si consilieri,dar la anul la vot ?

locuitor care a scos frigiderul din priza
16 noiembrie 2011
POLUL NORD LA MANGALIA

cu asa primar,viceprimar,consilieri(ospatari,barmani,soferi,carciumari,dansatori)ce vrei frate inteleg ei administratie, uitete la poza asta ce moace au,vai de capul nostru pe mana cui am ajuns,inghetam de frig in case iarna asta si sa-i vezi la primavara la cersit de voturi,MIZERABILOR.

Trevor
20 octombrie 2015
sxOIMfYhBWdoNjGD

I've only just arrived doxycycline hyclate 100 Jeter's web site has been designed to give athletes an unfiltered voice, and Woods’ piece was hyped as the first “Straight Up” column — which gives jocks a chance to respond to “something that has been written or said about them.”

Marcelo
20 octombrie 2015
OdAjXjGJnKvROpGFygs

Cool site goodluck :) buy prednisone She also says they are willing to work with city attorneys to form a comprehensive plan for affordability and for landlords who don't pay the bills and tenants who have their water shut off

Mackenzie
20 octombrie 2015
HPHfPJNdunTGlCEro

How do you do? purchase trimethoprim online Another central issue in the dispute is its demand to also set wage deals for around 17,000 train guards and other personnel, also among its members.

dbdccoohzl
28 octombrie 2015
qOuGLpuQuvYdVNobY

4adcRt nxhyagelpoye, [url=http://edccoodhvayq.com/]edccoodhvayq[/url], [link=http://sazuytmiiyfq.com/]sazuytmiiyfq[/link], http://ptylqtqptgjl.com/

3525 comentarii. Pagina 1 din 353. Click pe pagina dorită : 1 2 ...353 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5545 secunde