Mangalia a ieșit în stradă, Tusac a fugit pe ușa din spate

3982
7

Articole de la același autor

Aproximativ 500 de persoane au protestat în fața sediului administrației locale Mangalia, ieri, într-un miting neautorizat împotriva sistării căldurii în municipiu.

Locuitorii orașului au huiduit, s-au îmbrâncit și s-au strofocat să ajungă în primărie pentru a da ochii cu primarul exclus din funcție, Claudiu Tusac, a cărui mașină se afla în fața sediului administrației locale. "Ieși afară, javră ordinară!", au strigat protestatarii, în timp ce se împingeau pe ușa primăriei. Acțiunea lor a fost stopată de jandarmi și forțele de poliție, care într-o clipită și-au făcut apariția pentru a domoli spiritele și a salva pielea primarului.
"Vrem căldură!", "Tusac hoțul!" , "Ne mor copiii de frig", acestea au fost strigătele care s-au auzit la Mangalia pentru mai bine de un ceas. În tot acest timp, Tusac nu și-a făcut apariția. De altfel, potrivit unor surse, fostul primar al Mangaliei a părăsit la un moment dat clădirea primăriei pe ușa din spate, aban-donându-și mașina înconjurată de manifestanți.
Printre participanții la miting s-au numărat și membrii PC, în frunte cu liderul Ioan Mincă, care s-au declarat "pentru" acțiunea de protest. Reamintim că PC a depus două solicitări pentru organizarea întrunirii în cauză în termeni legali. Primul demers prin care se dorea organizarea protestului în cursul zilei de marți a fost respinsă de către comisia de avizare a protestelor, în frunte cu viceprimarul cu rol de primar, Constantin Filiomon. Menționăm că la ora la care a avut loc protestul ar fi trebuit să se desfășoare ședința de consiliu local. Această întrunire a CL, prin care se dorea în mod principal încetarea mandatului de consilier a pedelistului Paul Foleanu, a fost ulterior anulată. Zvonurile privind suspendarea ședinței au început să circule în cursul după-amiezii, fapt ce a sădit neliniște în rândul populației Mangaliei, pornită să iasă în stradă pentru a protesta. Mangalioții erau pregătiți de câteva zile să își spună of-ul în fața primăriei, deși pe ordinea de zi a ședinței nu se afla niciun proiect privind prețul de facturare sau de producție al căldurii. Potrivit comentariilor vehiculate pe internet, oamenii din Mangalia doreau să meargă la Primărie la ora 17.00 pentru a-i prinde pe toți membrii CL laolaltă.


Căldură cu porția
Tot ieri, înaintea protestului, administrația locală Mangalia a emis un comunicat prin care Claudiu Tusac, în calitate de primar, vorbește despre întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții firmei de termoficare. Potrivit documentului, în urma ședinței membrilor CL cu reprezentanții Callatis Therm ce a avut loc luni la Primărie, problema căldurii a fost "soluționată". Concluzia întrevederii a fost aceea ca producătorul de energie termică să reînceapă furni-zarea căldurii. Banii pentru combus-tibil vor veni de la asociațiile de proprietari din încasarea facturilor, de la bugetul local și cu eventualele acorduri făcute cu Petromidia. Totuși, după cum afirmă "primarul" Mangaliei, "la început va exista un program de dis-tribuire a căldurii și a apei calde, urmând ca în câteva zile distribuirea agentului termic să intre în program normal".
Acest lucru înseamnă alte zile în care locuitorii municipiului vor avea căldura cu porția, după o săptămână de stat în frig. De altfel, nici pe perioada pe care se presupunea că SC Callatis Therm distribuia căldură, oamenii nu erau mulțumiți și se plângeau că au caloriferele "amorțite" doar trei ore pe zi.



Comentează știrea

FiftyVamaBoK
23 noiembrie 2011
Vinovatul,ii altul

Printre protestatari erau si : Palzu Mic, Jiji l`amorozo si io rgus !!!!. Ce gluma buna !!!! Tzapau impotriva lu` ...,in loc sa tzape impotriva lu`.....,cel care a taiat subventzia.Asta-i romanica: mai bine pupi moashte, decat sa pupi nitzica "Piata Victoriei" !!!

un lacuitor vorba cronicarului
23 noiembrie 2011
Analiza

Nu stiu cine este vinovat!Dar un lucru apare cu limpezime! Societatea care vinde caldura este privata! Si urmareste profitul!Oamenii sunt saraciti de impostura guvernamentala! Si nu au bani sa pleteasca!Iar guvernul nu mai da subventii! Dupa modelul argentinian se vor privatiza toate societatile de acest tip!Adica niste smecheri vor pune mana pe active! Pe urma vor santaja statul! Nu avem bani si daca nu ne dati noi inchidem1 De nevoie statul poate si interesat prin afaceri cu acesti noi proprietari vor scoate iar bani de subventii1 Si iata cum s-a urmarit doar transferul de proprietate pentru a castiga unii! Si atunci care e deosebirea intre intreprinderea publica de utilitati si cea privata! Cea privata va fi mai rea! Santajista!Asta e ideea dragi mangalioti! Domnii de la Cuget Liber cantareti ai puterii ar putea sa spuna si asta! Dar domniile lor tac!

cetatean umilit de POLUL FRIGULUI DIN MANGALIA
23 noiembrie 2011
RUSINE - PRIMAR s-au post primar, adunatura de consilieri, functionarime din primaria MANGALIA

ati reusit sa distrugeti un municipiu turistic prin actiunile si inactiunilor voastre, pacat parca suntem in valea jului nu la malul marii, asa ne trebuie cand votam soferii ,ospararii, carciumarii,buticarii,dansatori,pokeristi, remisti, pe posturi de consilierii si primar, cu acestia nu poti face administratie in folosul oamenilor.

un cetatean normal
23 noiembrie 2011
Nu se cucereste puterea prin impostori

Cu mitinguri organizate ,improvizate si manipulate de niste impostori care vor sa puna tot felul de oprelisti activitatii primariei (vezi MINCA,IORGUS)nu se va face nimic .Sunt cetatean de peste 50 de ani crescut in Mangalia Stiu cine este si Minca am vazut cu ce s-a ocupat si Iorgus si cred ca ma voi satura si de Tusac la viitoarele alegeri daca se adevereste ca are oarece interese in societatea de furnizare a energiei termice.Pana atunci are dreptate cetateanu de la nr.3 ca o adunatura de consilieri parveniti prin diferitele activitati pe care le desfasoara si nescoliti duc orasul in haos.Rusine

Felix
23 noiembrie 2011
PRIVATIZATI CARE VA SA ZICA

CALLATISTHERMeste o societate privata specifica economiei autohtone mosita de Iorgu sel viclean,centralele termice sunt ale primariei,angajatii au fost ai primariei numai banii sunt ai privatizatilor.Dar daca nu pot face fata de ce nu se cara pe la casele lor.

cetatean umilit de POLUL FRIGULUI DIN MANGALIA
23 noiembrie 2011
LA MANGALIA NU SE POATE CUM LA ALTII SE POATE

Sub denumirea Ideea mea și norocul tău, primarul orașului Năvodari Nicolae Matei, lansează, oficial, proiectul privind acordarea de gratuitate pentru un număr de 300 de apartamente / lună la plata agentului termic. La ei se poate au caldura la un pret rezonabil 150 lei gk si caldura non-stop iar oamenii traiesc civilizat, la mangalia o gasca adunata de prin carciumi de consilieri si un primar habarnist in ale administratiei nu se poate.

rudotel
23 noiembrie 2011
parvenitii un pericol pentru societate

Cine sunt consilierii?Stiu cunva acesti retardati ca politica se face in interesul cetateanului si nu pentru propriul buzunar.Hotilor ar trebui sa va tragem in teapa si pe marele buhai in una mai groasa si mai mare ca dupa rang,dar toate la timpul lor.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Protest în fața primăriei Mangalia
Pagina a fost generata in 1.3899 secunde