MAI va dezvolta un serviciu administrativ informatic pentru cetățeni și mediul de afaceri

65

Articole de la același autor

Reprezentanții Prefecturii Con-stanța aduc la cunoștința celor interesați că Ministerul Afacerilor Interne va dezvolta un serviciu ad-ministrativ informatic pentru cetățeni și mediul de afaceri necesar vizualizării online a datelor referitoare la apostilele eliberate de instituțiile prefectului din România, printr-un proiect cu finanțare europeană.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală pentru Îndrumarea și Controlul Instituției Prefectului, derulează începând cu data de 5 iulie 2013 proiectul "Sistem interoperabil centralizat pentru evidența apostilei eliberate de către instituțiile prefectului pentru actele oficiale administrative" cod SMIS 31493, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Societății Informaționale.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției de Prefectura Constanța, proiectul are o valoare totală de 2.039.818,61 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 1.645.015,01 lei. Proiectul se implementează în municipiul Bu-curești și în toate municipiile reședință de județ, la sediul MAI și la sediile instituțiilor prefectului, pe o durată de 16 luni.

Conform sursei citate, de rezultatele proiectului vor beneficia, în primul rând, persoanele interesate să verifice autenticitatea unei apostile emise de statul român (angajatori, mediu de afaceri, autorități și instituții publice, instituții de învățământ etc din statele semnatare ale Convenției de la Haga) în contextul globalizării pieței forței de muncă și a liberei circulații a persoanelor și serviciilor. Totodată, beneficiari ai implementării proiectului vor fi și cele 42 de instituții ale prefectului care vor efectua înregistrările în baza de date centralizată sau care vor dori să obțină informații despre alte apostile eliberate în România, prin 88 de angajați ai acestora și ai M.A.I. care vor fi instruiți pentru a opera sistemul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4657 secunde