Mai mulți bani pentru copiii defavorizați din grădinițe

99
Mai mulți bani pentru copiii defavorizați din grădinițe - copiigradinitaculori-1456494310.jpg
Un nou proiect de lege propus de 77 de parlamentari se află în dezbatere, beneficiari direcți fiind preșcolarii din familiile defavorizate care împlinesc vârsta de 6 ani după data 1 septembrie a anului școlar și sunt înscriși în grădinițe.


Proiectul modifică Legea 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, care prevede că preșcolarii vor primi tichete sociale în valoare de 50 de lei numai până la împlinirea vârstei de 6 ani.


Unul dintre inițiatori a precizat că, în varianta actuală a legii, formularea "vârsta maximă a copilului este de 6 ani" se aplică în defavoarea copiilor care împlinesc 6 ani pe parcursul anului școlar și nu mai pot beneficia de tichete sociale de grădiniță din luna următoare lunii în care au împlinit această vârstă.


"Restricția de vârstă prevăzută în forma actuală a Legii 248/2015 blochează accesul la acest program de interes național a cel puțin 20.000 de copii exact înainte de începerea școlii, o perioadă critică pentru integrarea școlară optimă. Astfel, am propus abrogarea literei b) din art.2 a Legii 248/ 2015 prin care se plafona la nivel maxim vârsta până la care copiii primeau aceste stimulente, menținându-se ca singur criteriu înscrierea și urmarea unui program într-o instituție de învățământ preșcolar de stat. Menționez, de asemenea, că de prezenta propunere de modificare a Legii 248/2015 vor beneficia și copiii cu dizabilități și/sau dificultăți de învățare, deoarece pot exista recomandări ale specialiștilor de continuare a procesului educațional într-o unitate de învățământ preșcolar și după vârsta de 6 ani", a mai menționat Birchall.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2233 secunde