Deputatul Remus Cernea:

"Mă consider homosexual, în egală măsură cu a mă considera femeie"

Marţi, 02 Iulie 2013, 19:06
52996
Parlamentarul Remus Cernea a vorbit despre orientarea sa sexuală. Deputatul independent spune că, dacă aperi drepturile homosexua-lilor, nu înseamnă că ești homosexual, așa cum pentru a apăra drepturile femeilor nu trebuie să fii femeie.

Cernea a explicat că, de regulă, face parte din comu-nitatea heterosexualilor. El a depus, ieri, în Parlament un proiect de lege privind recu-noașterea parteneriatelor civile între cuplurile gay.

"Implicându-mă în astfel de cauze, mă simt parte a tuturor comunităților discriminate din România și de pretutindeni, astfel că da, mă consider homosexual, în egală măsură cu a mă considera femeie, în egală măsură cu a mă considera evreu, în egală măsură cu a mă considera rom, maghiar, membru al unei comunități religioase minoritare. Asta în ciuda faptului că de regulă fac parte din grupuri dominante în societatea noastră, și anume bărbat, rasă albă caucaziană, heterosexual și etnic român", a declarat Cernea.

La alegerile parlamentare de anul trecut, Remus Cernea a câștigat mandatul de deputat în Colegiul 9 din Constanța sub umbrela USL. În urmă cu o lună, el a anunțat că părăsește grupul PSD de la care a primit susținere și a devenit parlamentar independent.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3121 secunde