Ludovic Orban: "Vârful epidemiei va fi între 20 aprilie și 1 mai"

536
Ludovic Orban:

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că, potrivit evaluărilor actuale, vârful epidemiei de noul coronavirus ar putea fi în perioada 20 aprilie - 1 mai, menționând că aceasta este opinia celor mai mulți specialiști, pentru că e greu de făcut o predicție de probabilitate 100%.



"Nu sunt un expert, am consultat mai multe opinii, ele nu sunt unanime, sunt împărțite, dar cele mai multe păreri converg spre un vârf al epidemiei cam între 20 aprilie și 1 mai, urmând ca, după aceea, să scadă riscul de răspândire. Sigur, acestea sunt evaluări actuale. Este vorba de un virus imprevizibil și este foarte greu de făcut predicții care să aibă un grad de probabilitate de îndeplinire de 100%", a declarat Orban la Digi 24.


El a spus că România este pregătită pentru orice situație și a luat din timp măsurile necesare.
"Suntem pregătiți pentru orice situație, suntem foarte atenți, urmărim cu foarte mare atenție fiecare zonă, luăm măsuri. Noi am început să luăm măsuri când puține alte țări europene luau măsuri și am fost criticați că am impus măsura carantinei, măsura izolării. Am fost criticați pentru faptul că am suspendat cursurile școlilor și universităților, pentru că am suspendat zboruri cu țările care au intrat în zona roșie, inclusiv am fost criticați de alte țări. Dar iată că toate măsurile le-am luat cu spirit de anticipație și au dus la un rezultat care este evident pentru orice om care vrea să vadă realitatea, un rezultat care arată că totuși România, deși a avut riscuri majore, are un număr relativ mic comparativ cu alte țări în materie de persoane diagnosticate pozitiv, de răspândire a virusului, de persoane care au decedat. Chiar dacă măsurile au fost mai severe, mai aplecate, efectele se văd", a mai spus premierul Ludovic Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4612 secunde