Ludovic Orban: Sunt absolut convins de încercarea PSD de a o schimba pe Kovesi

166
1
Ludovic Orban: Sunt absolut convins  de încercarea PSD de a o schimba  pe Kovesi - ludovicorbanpnl8-1505662639.jpg
Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a exprimat convingerea că PSD o va schimba pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, odată cu adoptarea legilor Justiției în forma propusă în prezent.

Întrebat, la Digi 24, dacă PSD va încerca să o schimbe pe Laura Codruța Kovesi, Orban a răspuns: "Da. Sunt absolut convins. N-am nicio îndoială în privința asta".

Orban a explicat că prin modificarea acestor legi, PSD a planificat să încalece politic Justiția, să conducă politic Justiția.

"Lucrul ăsta e clar, se vede ca lumina zilei. Sunt lucruri împotriva cărora ne-am opus categoric, fiind dispuși să apelăm la toate formele de protest, inclusiv ieșitul în stradă. Șefii Parchetelor sunt numiți practic de ministrul Justiției, de omul Guvernului PSD. CSM, care în mod normal este garantul independenței Justiției, poate o singură dată să dea aviz negativ, după care ministrul Justiției numește pe cine vrea el. Inspecția Judiciară, cea care cercetează disciplinar, care propune sancțiunile, e trecută în subordinea ministrului Justiției. Adică același ministrul al Justiției care numește șefii Parchetelor este cel care controlează Inspecția Judiciară. Deci, transformi Inspecția Judiciară în armă politică, ca să o îndrepți împotriva procurorilor care deranjează. Încălcarea autonomiei procurorului de caz. Șeful ierarhic superior putea să infirme o decizie luată de procurorul de caz, dar pe motive de legalitate. Prin această modificare i se dă dreptul șefului numit de ministrul Justiției să infirme rezoluții ale procurorului de caz nu numai pe motive de legalitate, ci și pe motive de temeinicie", a afirmat Orban.

Comentează știrea

MIHAI
19 septembrie 2017
ORBAN ESTE CONVINS

.Orban se ocupa de efecte nu de cauze . Condamna PSD pentru aceleasi fapte pe care le-a comis pe vremea cand guvernau PD, PDL , PNL s.a.. Legile initiate in Parlament , sunt atacate imediat , lucru firesc intr-o tara in care se creaza legi pentru scopuri special ale unui partid impotriva celuilalt partid . O lege prezentata de PSD este obligatoriu rea pentru PNL si invers . Din acest motiv se comit nedreptati . Combaterea lor nu se face reprosand celuilalt ca a facut la fel . " In acest fel ( citam din Delavrancea ) se consacra urmstorul sistem : greselile mele iti dau dreptul d-tale sa comiti pacate , pacatele d-tale imi dau mie dreptul de a comite nelegiuri , si nelegiuirile mele iti dau dreptul de-a comite crime ".In balamucul creat de stufarisul de legi la adapostul carora se poate face orice , in jucaria parlamentara un rol nefast il joaca avocatii . Ei au ajuns sa hotarasca destinele țării . S-a ajuns ca cetatenul sa nu mai aiba incredere in reprezentantii lor si in legi , in Justitie . Totul se bazeaza mai mult pe frica decat pe incredere . Justitia aprtine celor bogati , celor corupti celor care detin puterea . " Legile sunt intotdeauna folositoare celor care au averi , si daunatoare celor care nu au nimic " (Rousseau ).. Ministrii de justitie diferentiati doar prin culoarea politica se aseamana intre ei prin destoinicie in reformele marunte , in schimbarea sau anularea celor care lovesc in interesele celor care guverneaza ,si imposibilitatea celor mari . Sa nu uitam ca Legea nu ne protejeaza cand noi dormim . Avem nevoie de o schimbare radicala , pornind , daca este cazul de la ceea ce se spune despre juramantul rostit de un functionar superior cand era numit de faraon : " Iti jur , rege , ca nu te voi asculta cand imi vei porunci sa calc legea si dreptatea ". Se aud voci care declara ca Justitia trebuie ferita de amestecul politicii , sa se inlature orice considerente de personae si partid si sa se asigura independenta ei .Este posibil ? Credem ca actualele partide politice si actualul electorat nu pot realiza acest deziderat national . Si ni U.E. nu doreste sa se schimbe ceva in Romania . Declaratiile repr4ezentantilor UE in probleme de justitie sunt ipocrite si este evident ca se doreste mentinerea actualei situatii , in care oricine din afara poate sa-si faca jocurile si interesele in Romania .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3384 secunde