Ludovic Orban solicită autorităților să întărească de urgență Direcțiile de Sănătate Publică

165
Ludovic Orban solicită autorităților să întărească de urgență Direcțiile de Sănătate Publică - 28600613-1584636215.jpg


Premierul Ludovic Orban a solicitat prefecților și autorităților de la nivel local să întărească de urgență Direcțiile de Sănătate Publică prin angajarea unor persoane competente și a cerut ca anchetele epidemiologice să se deruleze rapid, conform agerpres.ro.


"Cred că este foarte important să întărim forța și capacitatea instituțiilor de sănătate publică. În baza decretului prin care s-a instituit starea de urgență, Direcțiile de Sănătate Publică pot să angajeze personal, direct, fără procedurile de concurs, fără aibă statut de funcționar public, vă solicit să întăriți de urgență, prin angajarea de persoane competente, Direcțiile de Sănătate Publică. Preluând din rețeaua școlară și aici cer inspectorilor școlari generali să susțină Direcțiile de Sănătate Publică pentru a prezenta oameni pregătiți care au capacitatea de a prelua sarcinile DSP, medici și asistente din rețeaua școlară, care e clar că în momentul de față, cu școlile închise, au suficient timp la dispoziție și pot să constituie o resursă umană vitală în îndeplinirea atribuțiilor Direcțiilor de Sănătate Publică. Apelați la rezidenți, apelați la angajați ai altor instituții, puteți lua de la Casele județene de Sănătate, în cazul în care există personal calificat care poate fi disponibilizat, puteți lua inclusiv din anumite spitale care nu sunt în prima linie a bătăliei și care nu au atribuții directe", a transmis Ludovic Orban, la videoconferința cu președintele Klaus Iohannis, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, prefecții și șefii instituțiilor publice deconcentrate pe tema gestionării epidemiei COVID-19.


Premierul a adăugat că autoritățile trebuie să fie concentrate și pe viteza de derulare a anchetelor epidemiologice.


"Capacitatea ca, odată ce o persoană este diagnosticată pozitiv, medicii epidemiologi să deruleze cât mai rapid ancheta epidemiologică și într-un timp cât mai scurt măsurile dispuse în urma anchetei epidemiologice, mai ales măsurile de izolare la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact direct cu persoana diagnosticată pozitiv, să fie puse în practică repede", a menționat el.


Orban a subliniat că este important, de asemenea, ca autoritățile locale să știe toate nevoile spitalelor din județ.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2858 secunde