Ludovic Orban: România, pregătită să adere la spațiul Schengen

196
Ludovic Orban: România, pregătită să adere la spațiul Schengen - ddd-1581790927.jpg
România este deplin pregătită pentru finalizarea procesului de aderare la spațiul Schengen, a susținut premierul Ludovic Orban în cadrul întâlnirii avute, sâmbătă, cu prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, în marja Conferinței de Securitate de la München, potrivit Agerpres.

"Dialogul dintre cei doi înalți demnitari a reliefat perspectivele promițătoare ale cooperării dintre România și Olanda, în contextul aniversar al relației bilaterale - anul acesta celebrându-se 140 de ani de la stabilirea legăturilor diplomatice -, cu accent pe dinamica relațiilor economice, inclusiv a schimburilor economice bilaterale și a investițiilor olandeze în România. Premierul Orban a pledat pentru creșterea investițiilor olandeze în România, prezentând amplu oportunitățile oferite de economia românească", a transmis guvernul.

Cu privire la cooperarea la nivel european, sursa citată menționează că prim-ministrul român a evidențiat oportunitatea intensificării dialogului dintre cele două state pe diverse dosare europene de interes comun, abordare agreată de omologul olandez. "Totodată, prim-ministrul Orban a evidențiat obiectivul legitim al României de finalizare a procesului de aderare la spațiul Schengen, pentru care România este deplin pregătită", se arată în comunicatul Guvernului.

De asemenea, premierul României a exprimat susținerea pentru politica de lărgire a UE, inclusiv în ceea ce privește deschiderea negocierilor de aderare cu Albania și Republica Macedonia de Nord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4212 secunde