Ludovic Orban: "Moțiunea de cenzură intră în linie dreaptă"

439
Ludovic Orban:

Articole de la același autor

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, ieri, că săptămâna aceasta vor fi finalizate discuțiile cu privire la moțiunea de cenzură și va fi stabilită data la care va fi depusă.


"Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate. Moțiunea de cenzură intră în linie dreaptă. În cursul acestei săptămâni vom finaliza toate discuțiile cu toate formațiunile politice și grupurile parlamentare care sunt implicate în efortul de a pune punct acestei guvernări catastrofale pentru România. Mi-am informat colegii privind stadiul discuțiilor. Ne-am propus ca obiectiv să strângem toate semnăturile în cursul acestei săptămâni și să stabilim data la care depunem moțiunea de cenzură și, în funcție de data la care vom depune moțiunea de cenzură, data la care se va dezbate și se va vota moțiunea de cenzură. Cel puțin în prima jumătate vrem să finalizăm toate discuțiile, atât discuțiile instituționale între formațiuni politice, grupuri parlamentare, cât și discuțiile individuale cu parlamentarii - independenți, ai minorităților sau parlamentari din PSD", a spus Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL, la Digi24.


Întrebat dacă este posibil ca săptămâna viitoare să aibă loc dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură, el a afirmat că da.
"Nu pot să iau singur decizia. Aici este nevoie de o consultare, fiindcă fiind vorba de șase formațiuni politice este nevoie de stabilirea unei date care să se asigure prezența maximă a parlamentarilor fiecărei formațiuni politice, dar cât de curând. Nu vă pot avansa o dată pentru că ar însemna să-i neglijez pe partenerii noștri. Noi chiar vrem să treacă această moțiune de cenzură", a susținut Ludovic Orban.


El a precizat că obiectivul este strângerea a mai mult de 233 de semnături.
"Noi mizăm pe contribuția tuturor parlamentarilor care astăzi sunt în ALDE, indiferent de speculațiile care apar pe ici pe colo. Vom vedea cu precizie exact numărul de semnături pe care putem conta. Calculele noastre ne fac să fim optimiști", a afirmat președintele liberalilor.


Orban a adăugat că cei care vor semna această moțiune vor și vota, în ciuda "asalturilor disperate" făcute de PSD asupra parlamentarilor Opoziției.


Orban a mai spus că are încredere că parlamentarii Pro România vor semna și vor vota moțiunea de cenzură.
"Am discutat cu mai mulți parteneri în acest efort, cei mai mulți dintre ei sunt de acord inclusiv să fie un vot la vedere astfel încât să nu existe niciun fel de dubiu privitor la modul în care este exercitat acest vot. Pe de altă parte, am încredere că formațiuni politice care s-au declarat în Opoziție, parlamentari care sunt în aceste formațiuni politice și implicit sunt în Opoziție semnează și votează moțiunea de cenzură", a menționat Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4197 secunde