Ludovic Orban: "Guvernul va ataca la CCR legea privind dublarea alocațiilor"

147
Ludovic Orban:

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban a anunțat, ieri, că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională în cazul legii privind dublarea alocațiilor.

"Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituțională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanțare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului și fără o încercare de colaborare și deja am câștigat la Curtea Constituțională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanțare și nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică", a spus Orban, citat de Agerpres.

El a arătat că Guvernul va face această sesizare la CCR.

Premierul a precizat că dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar și că va fi stabilit un grafic de creștere progresivă a acestora.

"Pe baza raportului semestrial pe care trebuie să-l prezinte Ministerul Finanțelor privind starea economiei, starea bugetară, de asemenea în baza prognozelor vom stabili cu cât vom putea crește alocațiilE. Sigur că ne dorim creșterea alocațiilor. Pe de altă parte, dublarea alocațiilor este foarte greu de susținut financiar atât în anul în curs, cât și anul viitor, când vom avea de asemenea foarte multe cheltuieli și vom stabili un grafic de creștere progresivă a alocațiilor astfel încât până la urmă să reușim creșterea alocațiilor așa cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment, ci pe o perioadă de timp. Vom vedea exact în funcție de prognozele care vor fi realizate", a afirmat el.

Camera Deputaților a respins în luna mai OUG 2/2020 care prorogă termenul pentru dublarea alocațiilor copiilor la 1 august.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6022 secunde