Ludovic Orban: „Este o necesitate lansarea unui nou Program de Dezvoltare Locală”

Duminică, 13 Iunie 2021, 18:15
537
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că lansarea unui nou „Program de Dezvoltare Locală - PNDL 3“ reprezintă o necesitate, menţionând că el este în legătură cu realitatea din teren şi de trei luni le spune colegilor liberali şi din coaliţie că trebuie pregătit acest program.

„Sunt în legătură cu realitatea din teren. De peste trei luni de zile le spun colegilor - şi din partid şi din coaliţie - că trebuie să pregătim viitorul «Plan Naţional de Dezvoltare Locală» în aceleaşi condiţii pe care le-am prezentat public şi cu alte ocazii. Acum ştim ce se poate finanţa aproximativ prin PNRR, mai avem puţin până la aprobarea planului şi ştim foarte clar pe «Programul Operaţional Regional» ce se poate finanţa şi, evident, este nevoie de orice investiţii, în special în infrastructură locală: drumuri, gaz, apă, canal. Ce nu putem finanţa din fonduri europene trebuie inclus într-un nou PNDL. Evident, când se finalizează PNDL 1 şi când se dobândeşte spaţiu bugetar”, a explicat Orban.

El a adăugat că a susţinut în mod constant necesitatea unui nou program naţional de dezvoltare locală.

„Este o necesitate lansarea unui nou program naţional de dezvoltare locală PNDL 3 pentru ca toate comunităţile locale, în special cele sărace, să aibă o şansă la dezvoltare. Au nevoie de această infrastructură pentru că nu vine nimeni să investească într-o localitate în care nu ai curent electric, gaz, apă, asfalt, tot ceea ce ţine de infrastructură. Trebuie făcută o dezbatere publică, să consultăm autorităţile locale. În mod constant am susţinut necesitatea unui nou «Program Naţional de Dezvoltare Locală» care să finanţeze infrastructura în localităţile care au nevoie”, a mai spus Ludovic Orban.Pagina a fost generata in 0.4027 secunde