Ludovic Orban: "E nevoie de depolitizare urgentă la MAE"

237
Ludovic Orban:

Articole de la același autor

Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că, în ultima perioadă, a avut loc o politizare excesivă a Ministerului Afacerilor Externe și a subliniat necesitatea depolitizării urgente a acestei instituții. 


"În ultima perioadă, am constatat că a avut loc o politizare excesivă a ministerului, de natură să afecteze capacitatea sa instituțională, și este necesară remedierea acestei deficiențe. Este nevoie de depolitizarea urgentă a acestei instituții ca a oricărei instituții a statului român și a Guvernului și menținerea fiecărei instituții în cadrul legal, în conformitate cu misiunea pe care o are în cadrul statului român", a spus Orban, citat de Agerpres, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru de Externe de către Bogdan Aurescu. 


Orban a arătat că este nevoie de o reorganizare a MAE. 


"Aveți în fața dumneavoastră o sarcină complexă. Este necesară reorganizarea MAE pe principii de profesionalism, integritate, seriozitate, consecvență și mai ales pe eficiență. În calitate de prim-ministru, voi acorda tot sprijinul meu ministrului Afacerilor Externe în eforturile sale în atingerea acestui obiectiv", a menționat el. 


Premierul a afirmat că obiectivul principal al politicii externe este creșterea influenței și a profilului internațional al României. 
"În calitate de prim-ministru, voi acționa pentru eficientizarea MAE, a acțiunii noastre de politică externă, sprijinind prin intermediul Guvernului și al MAE activitatea președintelui României, care este din punct de vedere constituțional factorul de decizie în domeniul politicii externe și al afacerilor europene", a mai spus Orban. 


În privința alegerilor prezidențiale, el a arătat că va cere de urgență evaluarea stadiului pregătirii și va lua toate măsurile necesare pentru sprijinirea MAE în organizarea scrutinului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1545 secunde