Ludovic Orban: Dragnea a refuzat nejustificat să convoace sesiunea extraordinară

236
Ludovic Orban: Dragnea a refuzat nejustificat să convoace sesiunea extraordinară - fondludovicorban2-1534781222.jpg
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a refuzat nejustificat să convoace sesiunea extraordinară și a afirmat că PSD dorește mușamalizarea "abuzurilor grosolane".


"Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a refuzat nejustificat să-și exercite atribuțiile și să convoace sesiunea extraordinară care a fost solicitată de o treime dintre parlamentarii PNL și parlamentarii celorlalți parteneri din Opoziție. Președintele Camerei Deputaților, dl. Liviu Dragnea, nu se poate ascunde în spatele Biroului permanent. (...) Refuzul convocării sesiunii extraordinare arată faptul că PSD vrea să mușamalizeze toate abuzurile grosolane care au fost făcute, toate acțiunile îndreptate împotriva integrității fizice a cetățenilor români care au fost dictate din ordinul politic al PSD. (...) Faptul că nu se realizează această sesiune extraordinară este vina exclusivă a președintelui Camerei Deputaților, dl. Liviu Dragnea, care arată încă o dată că nu dă doi bani pe regulamente, pe democrație și că mai este și laș și fricos și fuge de orice fel de răspundere pasând răspunderea neconvocării sesiunii extraordinare pe umerii unei persoane", a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres, după ședința Biroului Executiv al PNL.


El a reamintit că solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților a fost depusă marțea trecută, cu trei puncte pe ordinea de zi - constituirea comisiilor de anchetă privind reprimarea brutală a manifestației din 10 august și neîndeplinirea atribuțiilor legale de către factorii guvernamentali responsabili în combaterea pestei porcine și depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.


"În conformitate cu Regulamentul Camerei Deputaților, cel care trebuia să facă convocarea sesiunii extraordinare este președintele Camerei Deputaților. Liviu Dragnea nu numai că nu a convocat sesiunea extraordinară pe parcursul săptămânii trecute, așa cum avea obligația conform Regulamentului Camerei Deputaților, dar astăzi, într-un gest suprem de lașitate și de lipsă de responsabilitate, a dat o decizie prin care i-a delegat unui vicepreședinte al Camerei Deputaților, doamna Moldovan Mihălcescu, soția consilierului oficial sau neoficial al lui Dragnea - Horia Mihălcescu - atribuțiile de președinte. Mai mult decât atât, a fost convocat Biroul permanent al Camerei fără ca solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare să fi fost finalizată prin decizia președintelui Camerei Deputaților de convocare", a mai explicat liderul PNL.


În plus, Orban a precizat că PNL caută soluții de contestare a refuzului președintelui Camerei de a convoca sesiunea extraordinară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4813 secunde