Ludovic Orban, convorbire importantă cu Angela Merkel

147
Ludovic Orban, convorbire importantă cu Angela Merkel - orbanmerkelconvorbire-1606502325.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut vineri o convorbire, în format videoconferinţă, cu cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, context în care a subliniat interesul major al României pentru aprofundarea cooperării româno-germane, cu precădere pe dimensiunea economică.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cu această ocazie au fost trecute în revistă temele de actualitate de pe agenda bilaterală şi europeană, cu accent pe oportunităţile de aprofundare a cooperării româno-germane în următoarea perioadă.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a evocat nivelul excelent al relaţiei bilaterale şi natura strategică a acesteia şi a subliniat interesul major al României pentru aprofundarea cooperării româno-germane, cu precădere pe dimensiunea economică. Germania este cel mai important partener economic al României, iar investiţiile şi expertiza germană vor continua, fără îndoială, să aibă o contribuţie-cheie la dezvoltarea ţării noastre”, se arată în comunicat.

Totodată, premierul s-a referit şi la calitatea deosebită a relaţiilor interumane dintre România şi Germania, facilitate de prezenţa şi contribuţia minorităţii germane din România la cultura, economia şi politica românească, respectiv de existenţa, pe teritoriul Germaniei, a unei numeroase comunităţi româneşti.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4757 secunde