Ludovic Orban: "Atât timp cât eu sunt preşedinte PNL, niciun parlamentar PNL nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau AUR"

146
Ludovic Orban:
Ludovic Orban a declarat, joi, în timpul unei vizite la Botoşani, că atât timp cât el este liderul PNL, niciun parlamentar al formaţiunii nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau AUR.

Întrebat ce şanse sunt, în opinia sa, ca o moţiune de cenzură să treacă, după Congresul PNL, Ludovic Orban a răspuns: "Niciuna. Atât timp cât eu sunt preşedinte al PNL, niciun parlamentar al PNL nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau de AUR şi am şi capacitatea de a menţine coeziunea în această coaliţie şi capacitatea de a respinge orice demers al opoziţiei împotriva guvernării".

Orban s-a declarat încrezător că va câştiga alegerile interne pentru șefia PNL și a reluat ideea conform căreia dacă va pierde va renunța la funcția de președinte al Camerei Deputaților.

"Cum adică să fie pripită decizia? Este atitudinea firească. Asta se va întâmpla. Dar nu voi pierde, voi câştiga. Un om care pierde o competiţie internă nu mai poate să gireze o funcţie cum e funcţia de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru că nu-l mai ascultă nimeni, nu mai are legitimitatea şi autoritatea conferite de voturile… dacă propriul partid nu te validează într-o competiţie electorală, e foarte greu să te mai asculte alţii, parteneri, alţi parlamentari, electoratul, cetăţenii României", a mai spus Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat recent la Digi24 că va demisiona din funcția de la Parlament dacă va pierde funcția de președinte al partidului la Congresul PNL din 25 septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2603 secunde