LOVITURĂ PENTRU PSD! Iohannis O PĂSTREAZĂ în funcție pe șefa DNA!

13849
1
LOVITURĂ PENTRU PSD! Iohannis O PĂSTREAZĂ în funcție pe șefa DNA! - iohanis-1523891267.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu puțin timp, că nu o va revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi! 


"Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiției nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, în mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiției de revocare a doamnei Kovesi, procuror-șef al DNA", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Totodată, șeful statului a precizat că Ministerul Justiției și CSM au avut concluzii diametral opuse în această chestiune.

"La jumătatea lunii februarie, ministrul Justiției mi-a trimis o propunere, propunerea de revocare a procurorului-șef DNA, împreună cu raportul privind activitatea managerială a DNA. Această propunere este doar un prim pas dintr-o procedură în cadrul căreia ultimul cuvânt îl are, conform legii, președintele.

La mijlocul lunii martie, mi-a fost înaintat și avizul CSM, avizul CSM însă a ajuns la cu totul altă concluzie decât așa-zisul raport al domnului ministru. Avizul CSM a fost unul negativ. Prin rolul constituțional al CSM, de garant al independenței Justiției, acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, adițional. Chiar dacă avizul nu obligă, el în niciun caz nu poate fi ignorat. Constat, deci, că, în analiza acelorași acțiuni sau inacțiuni și în aplicarea acelorași texte legale, două autorități ale statului - ministrul/ Ministerul Justiției și CSM - ajung la concluzii diametral opuse", a arătat Iohannis.

El a mai spus că, odată sesizat cu propunerea ministrului Justiției și după ce a primit avizul CSM, a solicitat Departamentelor de specialitate din Administrația Prezidențială o analiză și câteva propuneri.

Potrivit șefului statului, unele dintre motivele care fundamentează propunerea de revocare "utilizează date și informații care fie nu sunt pertinente, fie exced perioada anunțată de ministru ca fiind evaluată".

"Unele rapoarte ale Inspecției Judiciare, hotărâri ale CSM sau decizii ale Curții Constituționale au fost interpretate și valorificate de ministrul Justiției într-un sens cel puțin diferit față de conținutul lor", a arătat Iohannis.



Comentează știrea

Ela
16 aprilie 2018
Sefa dna

Felicitări,avem nevoie de ea....

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0397 secunde