Locuitorii din Cumpăna, somaţi să tundă iarba din apropierea gospodăriilor

347

Articole de la același autor

O localitate curată înseamnă o localitate civilizată. Cel puţin de la acest slogan ar trebui să plece toate administraţiile locale din judeţ şi să îi îndemne pe cetăţeni ca fiecare dintre ei să cureţe perimetrul din jurul propriei locuinţe. Un astfel de exemplu se observă şi în comuna Cumpăna, acolo unde în ultimul timp spaţiile verzi nu arată prea bine din cauza ploilor abundente.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a ţinut să transmită un mesaj destul de clar tuturor cetăţenilor şi le-a sugerat acestora să taie iarba din apropierea curţilor, pentru ca pe viitor să nu se producă accidente nedorite.



„Dragi locuitori de bună credință, fiecare, în gospodăria proprie, vă luptați zilnic pentru curățenie, nu doar în interiorul locuinței, cât și pe terenul proprietate împrejmuit, pe care îl dețineți. Din păcate, în această perioadă, după ploile abundente din luna iunie, vegetația s-a dezvoltat foarte rapid, acoperind toate terenurile, atât din domeniul public, cât și privat. Administrația publică locală a lansat apeluri repetate către locuitori, pentru tăierea vegetației. Aceasta creează disconfort vecinilor, ba chiar un real pericol pentru copii, în câmpurile de vegetație crescând animale și insecte periculoase”, a spus primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, pentru pagina de Facebook oficială Cumpăna News.

Mai mult, administraţia locală din Cumpăna le-a pus în vedere locuitorilor să ia aminte la acest mesaj. În caz contrar se vor aplica amenzi, conform HCL nr. 62/28.04.2021.



„Revenim cu apelul de a vă curăța terenurile proprietate, pentru nu a fi obligați să emitem sancțiuni conform HCL nr. 62/28.04.2021 privind gospodărirea și salubrizarea localității Cumpăna.

Salariații societății de salubrizare a comunei, cu utilajele din dotare, nu reușesc să facă față singuri pentru a ține sub control curățenia comunei.

Exemple concrete sunt atât cele de tăiere a vegetației pe arterele principale, cât și în perimetrul instituțiilor publice (creşă, grădinițe, școală, centrul socio-medical, centrul socio-educativ, after school, săli de sport, cimitire, locuri de joacă, spaţiile verzi dintre blocuri, parcul de 5 ha etc.).

În urma întâlnirilor cu locuitorii comunei Cumpăna, la solicitarea acestora, facem publice imagini din câteva zone ale comunei (terenurile achiziţionate de la lichidator în vecinătatea cartierului Del Sole și str. Bacovia la intersecția cu str. Minulescu), unde locuitorii de bună credință fac apel la proprietarii de teren fără construcţii să respecte normele de conviețuire civilizată în aceste cartiere”, a continuat edilul.



Cetăţenii au termen cinci zile de la primirea înştiinţării pentru a se apuca de treabă. Mariana Gâju este de părere că locuitorii împreună cu administraţia locală pot face din Cumpăna o comună curată.

„În acest sens, administrația publică locală a reînceput campania de constatare și înștiințare a obligației civice de igienizare, proprietarii acestor terenuri având obligația de a efectua curăţarea terenurilor în termen de 5 zile de la primirea înștiințărilor. În caz contrar, aceștia vor fi sancționați conform HCL nr. 62/28.04.2021.

Doar muncind împreună cu suflet și responsabilitate, vom avea o comună curată! Un mediu curat, o viață sănătoasă!”, şi-a încheiat discursul Mariana Gâju.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2391 secunde