Livia Stanciu, replică dură în cazul Ponta: "Așa a înțeles Parlamentul să decidă"

218
Livia Stanciu, replică dură în cazul Ponta:
Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a declarat, marți, că problema avizării sau neavizării începerii urmăririi penale aparține Parlamentului, care "așa a înțeles să decidă", referindu-se la avizul dat de Camera Deputaților în cazul lui Victor Ponta. De asemenea, șefa ÎCCJ a mai declarat că în cazul unei fundamentări cu probe din partea procurorului, Victor Ponta poate fi pus sub control judiciar.


Întrebată despre votul deputaților de respingere a cererii de începere a urmăririi penale a lui Victor Ponta, Livia Stanciu a spus: "Problema avizării sau neavizării aparține acestei autorități legiuitoare, care așa a înțeles să decidă".


În legătură cu declarația premierului Victor Ponta potrivit căreia ceea ce i se întâmplă și faptul că ordonanța procurorului vine ca urmare a votului în cazul Șova și a cazului Mariana Rarinca, Stanciu a spus că acestea sunt "pure speculații".


"Din punctul meu de vedere, sunt pure speculații. Orice om de rând poate să facă evaluarea unor astfel de susțineri făcute de către premier, care nu au în spatele lor eventuale probe care să-i fundamenteze această susținere, astfel încăt trebuie să fie luate ca atare și apreciate ca atare de fiecare cetățean", a adăugat Livia Stanciu.


Întrebată dacă este posibilă instituirea măsurii controlului judiciar în cazul premierului Victor Ponta, președinta instanței supreme a spus că această măsură este posibilă în cazul oricărui cetățean, cât timp cel care ia această decizie o fundamentează pe probe.


"Și premierul este tot un cetățean al acestei țări. (...) Nimeni nu este mai presus de lege și această măsură este aplicabilă oricărui cetățean. În rest, sigur, rămâne la aprecierea celui care dispune acea măsură să-și fundamenteze măsura pe care o dispune, pe probe, dacă există sau nu există astfel de probe în dosar", a menționat Stanciu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5784 secunde