Litoralul, sub asediul controalelor la sânge! Vai de cei care nu respectă legea!

644
Litoralul, sub asediul controalelor la sânge! Vai de cei care nu respectă legea! - fond-1593956443.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile sunt decise să fie drastice cu cei care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului, pe litoral. Drept pentru care, de vineri seara, în stațiunile de pe litoralul românesc a fost o adevărată "demonstrație" de forțe de ordine. Au fost verificate sute de terase, cluburi și restaurante, fiind aplicate amenzi de zeci de mii de lei. Controale la sânge sunt anunțate pentru următoarele două săptămâni.

Ministerul Afacerilor Interne și șefii din Poliția Română vor un control mai bun al situației de pe litoral. Aceste aspecte au fost susținute de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela - în timpul vizitei pe litoral, când a și fost schimbată din funcție o parte din conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța -, cât și de chestorul șef de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în același minister. "Nu ne-am propus să aplicăm sancțiuni, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vor fi luate măsuri ferme", declara chestorul șef Bogdan Despescu, în vreme ce ministrul Marcel Vela sublinia, pe 1 iulie: "Sunt adeptul controalelor mixte, cu reprezentanți de la mai multe instituții, de la cele cu atribuții în zona sanitară, comercială și protecția alimentară, astfel încât să se poată lua decizii cu impact mai mare privind operatorii economici verificați. Operatorii economici care încalcă regulile în contextul actual vor avea autorizațiile de funcționare suspendate. Vrem să ne asigurăm că operatorii economici vor fi mai riguroși în aplicarea regulilor, astfel încât să fie creat un spațiu sigur pentru turiști".

Totodată, la nivelul Instituției Prefectului au avut loc întruniri între reprezentanții instituției cu rol de control și operatorii economici de pe litoral, din stațiunile Mamaia, Costinești și Vama Veche, zone unde sunt aglomerări de oameni, în care comercianților li s-a explicat ce măsuri trebuie să ia, pentru a nu risca să fie amendați sau închiși.

Sancțiuni de peste 300.000 de lei, într-un singur sfârșit de săptămână!

Iar vineri seara, pe 3 iulie, pe litoral au început controalele la sânge, cu peste o sută de cluburi, terase și restaurante verificate în fiecare seară.

"Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului desfășoară, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase și cluburi în aer liber, cu precădere în stațiunile de pe litoralul Mării Negre", au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Echipele de forțe de ordine și inspectori au luat la picior stațiunile. Au intrat în toate localurile și au verificat dacă angajații sunt dotați corespunzător, cu măști de protecție, dacă sunt luate măsurile de igienizare, dacă mesele sunt așezate la distanță, dar și alte aspecte.

Duminică, atunci când s-a tras linie după primul sfârșit de săptămână de controale, s-a constatat că au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 300.000 de lei, pentru diverse nereguli. De exemplu, sâmbătă seara, au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 173.000 de lei, dintre care 43 pentru cei care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Atât vineri noaptea, cât și sâmbătă noaptea au fost sancționate cu câte 20.000 de lei două localuri din stațiunea Mamaia, pentru care s-a decis suspendarea activității până la remedierea deficiențelor (în primul caz, a fost suspendată doar bucătăria, în al doilea caz a fost suspendată activitatea operatorului economic).

Descinderi la firmele din Medgidia și Mangalia

Controale drastice au avut loc și în Mangalia și Medgidia, unde au fost verificate mai multe firme, care au primit amenzi pentru încălcarea dreptului de autor și drepturile conexe. Altfel spus, puneau în vânzare bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Drept pentru care, au fost amendate cu peste 67.000 de lei. De asemenea, unui operator economic i-a fost restricționată activitatea de preparare și comercializare de alimente.

Zeci de permise reținute

Inclusiv străzile din stațiuni au fost pline de patrule de poliție și jandarmi. În fiecare noapte din acest sfârșit de săptămână au fost trase pe dreapta sute de mașini, iar în urma verificărilor au fost reținute peste 30 de permise.

Controale de acest fel vor fi desfășurate în următoarele două săptămâni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6232 secunde