Liderul PPE: La București s-a produs o LOVITURĂ DE STAT

198
Liderul PPE: La București s-a produs o LOVITURĂ DE STAT - daul65178800-1341601420.jpg
Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, consideră că înlăturarea din funcție a șefului statului și a președinților celor două Camere în doar patru zile, prin încălcarea regulamentelor Parlamentului, a Constituției și legilor poate fi considerată lovitură de stat.

"Înlăturarea primilor trei oameni în stat, președinții celor două Camere ale Parlamentului și președintele țării, în doar patru zile, prin încălcarea regulamentelor Parlamentului, legilor și a Constituției, pot fi considerate lovitură de stat", afirmă Daul într-o declarație remisă MEDIAFAX după ce Parlamentul a decis suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu.

În opinia sa, nu se poate spune că a fost o luptă politică între doi adversari, ci "un atac concentrat împotriva instituțiilor statului, sistemului judiciar și statului de drept".

"Prim-miniștrii europeni nu ar trebui să acționeze în contradicție directă cu instanțele constituționale, de asemenea judecătorii, la orice nivel, nu trebuie să se simtă intimidați în niciunul dintre statele membre al Uniunii Europene. Instituțiile europene ar trebui să ia măsurile corespunzătoare pentru a se asigura că statul de drept este respectat în toate statele membre", afirmă liderul grupului PPE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4448 secunde