Liderul PNL Constanța cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu

300
2
Liderul PNL Constanța cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu - demisiaministruluimuncii-1518013984.jpg

Articole de la același autor

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, solicită public demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, după ce, social-democrata a ieșit public, la mai multe posturi de televiziune, și a explicat cum stă treaba cu salariile românilor fie că aceștia lucrează la privat, fie la stat.

"Doamna Olguța Vasilescu a prezentat un discurs al justificărilor ce merită a fi urmat de o demisie din funcția de ministru al Muncii.

Am înțeles din declarațiile publice ale doamnei Olguța că nu este de datoria Ministerului Muncii să așeze corect salarizarea pentru angajații din sectorul public. De exemplu, grefierii nu au fost salarizați corespunzător pentru că nu au cerut, pe principiul o mână întinsă care nu spune o poveste nu primește nimic, ba poate i se și taie câte ceva.

Doamna Olguța adâncește discriminarea între sectorul privat și cel public. Angajații part-time din sectorul public vor primi compensări astfel încât să nu piardă din venitul net. Pentru angajații part-time din sectorul privat, care din cauza aplicării prevederilor OG 4/2017 privind supraimpozitarea acestor contracte de muncă și OUG 79/ 2017 privind așa-zisa revoluție fiscală au salarii negative (nu mai primesc nimic, dar trebuie să-și aducă de acasă), doamna Olguța lasă piața să regleze subiectul, cu consecința desființării acestui sistem de angajare", a spus Bogdan Huțucă.

El a adăugat că, în acest context, PNL a solicitat abrogarea OG 4/2017 pentru a înlătura cauza ce a generat această situație fără precedent.

Deputatul constănțean mai susține că Guvernul asigură compensări salariale pentru pierderile de venituri ale IT-iștilor, cercetătorilor și angajaților sezonieri din sectorul public, dar îi abandonează pe cei din sectorul privat, negăsind soluții la pierderile salariale pe care aceștia le suportă ca urmare a transferului de contribuții de la angajator la angajat.

"În rest, doamna Olguța a făcut un transfer de răspundere către colegii de Guvern, sindicate, patronate, opoziție, ignorând realitățile din economie, oamenii cărora astăzi le scad salariile. PSD iar a mințit și a făcut-o cu bună seamă, știind încă de la început care sunt consecințele modificărilor fiscale. Creșterile salariale de 25% fluturate în campania electorală și în programul de guvernare s-au dovedit a fi în cele din urmă simple calcule birocratice, forme fără fond, ce nu se vor regăsi în niciun caz în buzunarele românilor. Doamna Olguța Vasilescu a încercat să mascheze adevăratele efecte ale legii salarizării și revoluției fiscale, care, venite la pachet, au lovit, într-un fel sau altul, în veniturile românilor. Demisia domniei sale ar fi un argument mult mai solid în vederea îndreptării acestor derapaje fiscale, pe care le-a girat și susținut cu bună știință", a declarat deputatul liberal Bogdan Huțucă.

Comentează știrea

fani
8 februarie 2018
chia asa ....?

Atunci cand s-a facut gasca cu PSD-ul nu stiati care vor fi consecintele ? Hai sa fim seriosi ,cred ca si astazi faceti gasca cu ei ...sa distrugeti si mai era bun .Mai bine ciocu mic.

Pavel
8 februarie 2018
Mai,ce tare !

Cu scuze umile,dar acest Hutuca probabil ca este considerat acolo sus, la fel ca seful de scara de la blocul de langa mine. Apoi,PNL-ul nu este tocmai in partid care in afara de mahalagisme sa arate ca are si solutii viabile,ca are o alcatuire din oameni demn de luat in seama. Mai degraba ar avea ceva audienta Oana Zavoranu sau Florin Salam,niste ,,vedete''.....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5948 secunde